22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

To νέο εργοστάσιο της Tesla στο Μεξικό θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εργοστάσιο Tesla Giga Mexico που ανακοινώθηκε πρόσφατα αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα projects στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Προς το παρόν, η Tesla αποκάλυψε μόνο την τοποθεσία και επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να παράγει στο Μεξικό τα αυτοκίνητά της.
Η κυβέρνηση του Μεξικού αποκάλυψε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.
Το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε μία έκταση σχεδόν 4.200 στρέμματα σε μια βιομηχανική ζώνη στον δήμο Santa Catarina κοντά στο Μοντερέι. Η έκταση αυτή είναι 68% μεγαλύτερη από εκείνη του Tesla Giga Texas (2.500 στρέμματα).
Σύμφωνα με το Reuters, ο Jesus Nava – ο δήμαρχος της Santa Catarina – είπε ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα που θα κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αποκαλυφθεί από την Tesla όταν θα αποκαλυφθεί σε περίπου τρεις μήνες από τώρα.
Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θα απασχολεί 10.000 εργαζόμενους. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αφορά μόνο την παραγωγή αυτοκινήτων ή και άλλα στοιχεία όπως μονάδες μετάδοσης κίνησης και μπαταρίες.
Αρχικός στόχος του εργοστασίου είναι η παραγωγή 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων τον χρόνο, με δυνατότητα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όταν χρειαστεί.
Ο Musk δήλωσε ότι αυτό το εργοστάσιο δεν θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των άλλων αλλά θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της γενικότερης αναβάθμισης της εταιρίας με στόχο να πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις της μέχρι το 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό