20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To Κινέζικο Nio EC7 είναι το πιο αεροδυναμικό SUV του κόσμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε έξαρση παραγωγικότητας, με τη Nio να παρουσιάζει μετά από το ΕL7 ένα ακόμα πολυτελές SUV.
Το EC7 ακολουθεί έναν πιο κουπέ σχεδιαστικό δρόμο, με το εμπρός μέρος να διατηρεί την εικόνα του EL7 και η σημαντικότερη διαφοροποίηση να εντοπίζεται στο πίσω μέρος.
Το μήκος του είναι στα 4.968 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 2.960 χιλιοστά, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα μεγάλο SUV.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση είναι και αποτελεσματική στον τομέα της αεροδυναμικής, με Cd μόλις 0,23, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία το καθιστά το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο.

Η ισχύς των δύο ηλεκτρικών μοτέρ φθάνει τα 653 άλογα και η ροπή τα 850 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα.
Το συγκεκριμένο όχημα έχει τρεις επιλογές σε μπαταρίες, των 75, 100 και 150 kWh με την αυτονομία στην τελευταία περίπτωση να αγγίζει τα 940 χιλιόμετρα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η τεράστια ηλεκτροχρωμική οροφή που μπορεί να προσαρμόζει την διαπερατότητά της σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από πολλά στοιχεία πολυτέλειας όπως τριζωνικός κλιματισμός, ηχοσύστημα 23 ηχείων, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και πολλά άλλα.

Η τιμή της απλής έκδοσης με την μικρή μπαταρία ξεκινά από τα 65.000 ευρώ και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο για την αγορά της Κίνας. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και στην Ευρώπη.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό