18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

To Ελ Σαλβαδόρ φιλοδοξεί να φτιάξει την… Bitcoin City

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ολόκληρη πόλη βασισμένη στο Bitcoin θέλει να φτιάξει το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έχει ήδη δηλώσει την πίστη του στο κρυπτονόμισμα. Μέχρι και ειδικό εργοστάσιο ενέργειας για τους σκοπούς του mining θα υπάρχει εκεί.

Η Bitcoin City, ή αλλιώς η πόλη του Bitcoin, δεν είναι μία άσκηση επί χάρτου, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Bitcoin Week από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ. Η μόνη επιβάρυνση για τους κατοίκους του Bitcoin City θα είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και τίποτε άλλο.

Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη χρήση του Bitcoin, η άντληση κρυπτονομισμάτων θα είναι ελεύθερη και αποδεκτή, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για να βοηθήσει στις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις που προκύπτουν από το Bitcoin mining.

H πόλη του Bitcoin θα βρίσκεται τοποθετημένη στον Κόλπο του Fonseca, σε μια ηφαιστειογενή περιοχή μεταξύ των περιοχών La Unión και Conchagua. Το Ελ Σαλβαδόρ δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή της πόλης αυτής, αλλά τονίστηκε ότι αυτά τα σχέδια θα προχωρήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό