22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To απόλυτο Alfa Romeo κουπέ των 60s

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιστορία του Alfa Romeo Giulietta SZ ξεκινά το 1956, όταν ο «πολύς» Elio Zagato πήρε στα χέρια του ένα Giulietta Sprint Veloce.
Ο μιλανέζος κατασκευαστής έφτιαξε ένα ολοκαίνουριο και σπορ bodywork από αλουμίνιο. Και ήταν τέτοια η δουλειά του που όλοι οι ιδιοκτήτες του Giulietta SV έτρεχαν τώρα μαζικά στον Zagato για τη δική τους μετατροπή.

Η Alfa Romeo δεν θα αργούσε να συνειδητοποιήσει τον χαμό και παρήγγειλε τελικά στον Elio να φτιάξει μια περιορισμένη σειρά από τη δική του εκδοχή της SZ, που ονομάστηκε Sprint Zagato.

Με τις δραστικές βελτιώσεις του οίκου και τα υψηλών επιδόσεων εξαρτήματα, το κουπέ «πετούσε» πια. Παρά τον μικρό κινητήρα των 1,8 λίτρων, η αεροδυναμική του, αλλά και το πανάλαφρο της κατασκευής, το έκαναν να ανταγωνίζεται στα ίσα τα GT της εποχής. Ακόμα και αυτά με πολύ μεγαλύτερους κινητήρες.

Μόλις 200 κομμάτια βγήκαν από τη μονάδα του Zagato, τα οποία είναι σήμερα σπάνια και συλλεκτικά.

Η Gooding & Company, γνωστή στον κόσμο γιατί έχει πουλήσει μερικά από τα πιο ακριβά τετράτροχα του πλανήτη, έχει στα χέρια της ένα τέτοιο, του 1960, και ζητά 495.000 δολάρια (456.500 ευρώ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό