21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Tesla Model 3 τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αγία Παρασκευή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα Tesla Model 3 έπιασε φωτιά ενώ φόρτιζε τη μπαταρία του στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στην Αγία Παρασκευή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ευτυχώς δεν επηρέασε τη μπαταρία με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να διευκολυνθούν στην κατάσβεσή της.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος του οχήματος, με σπασμένα γυαλιά και λιωμένα ελαστικά, που αποκαλύπτουν την ένταση της πυρκαγιάς.

Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά λιγότερο επιρρεπή στις πυρκαγιές σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα ή τα υβριδικά, όταν πιάσουν φωτιά είναι συχνά πιο δύσκολο να σβηστεί, ειδικά αν έχει εμπλακεί και η μπαταρία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αγίας Παρασκευής όμως η μπαταρία παρέμεινε ανέπαφη, γεγονός που υποδηλώνει πως η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο ελαττωματικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα.

Σύμφωνα με δεδομένα του EV FireSafe, περίπου το 15% των πυρκαγιών σε ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως συμβαίνει κατά τη διάρκεια φόρτισης. Συγκεκριμένα, 78 από τα 490 καταγεγραμμένα περιστατικά πυρκαγιάς σε EV τα τελευταία 14 χρόνια σχετίζονται με φορτιστές.

φωτογραφίες: dionysis_bdroid / X

Ένα Tesla μόλις κάηκε στο πάρκινγκ του Σκλαβενίτη στην Αγία Παρασκευή το είχε αφήσει να φορτίσει. pic.twitter.com/dsgh2d5kk9— Διονύσης Χατζόπουλος (@dionysis_bdroid) September 22, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό