18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tesla: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσα στο έτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να λανσάρει εντός του έτους τη λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης (FSD) στα αυτοκίνητά της. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο Elon Musk μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στη Νορβηγία, τονίζοντας πως εφόσον οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως, μέχρι τα τέλη του 2022 το Full Self-Driving θα γίνει ευρέως διαθέσιμο στις ΗΠΑ και πιθανώς και στην Ευρώπη.
Η δήλωση έρχεται την ώρα που η Tesla κινείται νομικά προκειμένου να αποσυρθεί viral βίντεο που υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας αδυνατούν να διακρίνουν παιδιά στον δρόμο, κάτι που η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά.

Όπως είπε ο Musk:
Οι δύο τεχνολογίες στις οποίες εστιάζομαι, οι οποίες ιδανικά πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι να φτάσει το Spaceship σε τροχιά […] και να μπορούν τα αυτοκίνητα της Tesla να οδηγούν μόνα τους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Musk υποστήριξε ότι ο πλανήτης πρέπει να συνεχίσει να εξορύσσει πετρέλαιο μέχρι να αποκτήσει επαρκείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ρεαλιστικά, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε βραχυπρόθεσμα να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλιώς ο πολιτισμός θα καταρρεύσει.
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια και την ανανεώσιμη οικονομία. Αυτό θα χρειαστεί δεκαετίες για να επιτευχθεί,
εκτίμησε, προσθέτοντας όμως ότι τα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα, δεδομένου με εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμες πηγές ενέργειας τους χειμερινούς μήνες.
Ακόμα, ο Musk χαρακτήρισε την υπογεννητικότητα “σοβαρότερο πρόβλημα” από την κλιματική αλλαγή και κάλεσε τον κόσμο να κάνει περισσότερα παιδιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό