27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Tesla – Εν αναμονή του πιο προσιτού Model 2

Ειδήσεις Ελλάδα

Τους τελευταίους μήνες τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά για την Tesla. Η εταιρία που σε πολύ μεγάλο βαθμό έκανε δημοφιλή την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είδες τις πωλήσεις της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 να μειώνονται σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του ’23 και το μερίδιο αγοράς της να συρρικνώνεται ενώ την ίδια ώρα, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν – λιγότερο απ’ ότι στις Η.Π.Α., αλλά αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, η Tesla πούλησε “μόλις” 161.300 αυτοκίνητα μέχρι και τον Ιούνιο του ’24 (από 185.200 έναν χρόνο πριν) ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα 299.200 του πρώτου εξαμήνου του ’24 συγκρίνονται με τα 324.900 αυτοκίνητα του ’23.
Οι λόγοι γι’ αυτή την πτώση είναι σχετικά απλή: η γκάμα της Tesla έχει γεράσει και ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σοβαρός. Το Model 3 παρουσιάστηκε το 2017, το Model Y είναι ήδη 5 ετών και το Model S έχει περάσει την 20ετία στην αγορά και ναι, όλα έχουν αναβαθμιστεί λίγο ή πολύ αλλά ο κόσμος θέλει κάτι νέο και μέχρι η Tesla να το φέρει, στρέφεται σε άλλες μάρκες με ενδιαφέροντα και ελκυστικά μοντέλα που δεν υστερούν ούτε στον τομέα της τεχνολογία. Ευρωπαϊκές, κορεατικές, αμερικανικές ή ακόμα και κινέζικες μάρκες που προσφέρουν διαφορετικά πράγματα και εμπλουτίζουν διαρκώς την γκάμα τους με νέες προτάσεις. Τώρα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και η Tesla καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι το entry-level μοντέλο της εταιρίας, αυτό που γνωρίζουμε ως “Redwood” αλλά μάλλον θα λανσαριστεί στην αγορά ως Model 2, θα μπει στην παραγωγή κάποια στιγμή κατά το πρώτο μισό του 2025.

Στην παρουσίαση αυτό που ειπώθηκε είναι ότι το επερχόμενο μοντέλο θα χρησιμοποιεί στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής της Tesla, που της επιτρέπει να αυξήσει τους όγκους παραγωγής με συνετό τρόπο ενώ το 2023, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος κινητήριων συνόλων της εταιρίας είχε αποκαλύψει ότι ο νέος ηλεκτροκινητήρας με τον οποίο θα εξοπλιστεί το Model 2 δεν θα χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες και το powertrain θα είναι συμβατό με πολλαπλές τεχνολογίες μπαταριών παρέχοντας στην Tesla ευελιξία τόσο όσον αφορά στην προμήθεια εξαρτημάτων όσο και στην τιμολόγηση. Αναφορικά με τη μορφή που θα πάρει το νέο μοντέλο πάντως, ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες αν και οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι θα είναι ένα τύπου crossover με μήκος 4.4 μέτρων περίπου. Στα 25.000 με 30.000 ευρώ που το τοποθετούν τα διάφορα διεθνή μέσα, μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην Tesla να απευθυνθεί σε ένα σημαντικά ευρύτερο κοινό και να την βοηθήσει να επιστρέψει στον… σωστό δρόμο αναφορικά με τις πωλήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό