15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tesla: Διαρροή απόρρητων δεδομένων τεραστίων διαστάσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων, που ξεπερνούν τα 100 gigabytes, συγκλονίζει την Tesla, καθώς περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς συνεργάτες,
Στα έγγραφα που έχει στα χέρια της η γερμανική Handelsblatt, έγγραφα που της τα έδωσε ένα ανώνυμος πληροφοριοδότης και έχουν επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά τους, περιλαμβάνονται απόρρητες πληροφορίες για το FSD, την ανάπτυξη νέων μπαταριών και άλλων εμπιστευτικών οδηγιών. Σύμφωνα με την Handelsblatt, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η Tesla έχει μεγαλύτερα τεχνικά προβλήματα με το FSD από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.
Επιπλέον υπάρχουν περισσότερες από 2.400 αναφορές επεισοδίων ξαφνικής ακούσιας επιτάχυνσης στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα της Tesla από το 2015 έως τον Μάρτιο του 2022. Επίσης υπάρχουν αναφορές για 1.500 προβλήματα πέδησης, συμπεριλαμβανομένων 139 αναφορών για ακούσια πέδηση έκτακτης ανάγκης και 383 αναφορών για φανταστικές στάσεις από ψευδείς προειδοποιήσεις σύγκρουσης.
Επιπλέον, στα αρχεία φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες από 1.000 αναφορές σύγκρουσης και μία λίστα 3.000 περιστατικών στα οποία οι οδηγοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος Autopilot. Οι περισσότερες αναφορές αφορούν περιστατικά στις ΗΠΑ και ενώ ορισμένοι οδηγοί απέκτησαν με ασφάλεια τον έλεγχο του οχήματός τους, η Handelsblatt λέει ότι άλλοι κατέληξαν σε ένα χαντάκι, χτύπησαν σε τοίχους ή προσέκρουσαν σε οχήματα που έρχονταν από απέναντι.
Τα έγγραφα περιγράφουν επίσης τις πολιτικές της Tesla όταν ανταποκρίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και υποδηλώνουν ότι η Tesla θέλει να κρατά κρυφά τα δεδομένα των αυτοκινήτων της και να διαβιβάζει πληροφορίες στον πελάτη μόνο προφορικά.
Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στην εφημερίδα ότι ένας πρώην υπάλληλος θεωρείται ύποπτος ότι είχε διαβιβάσει δεδομένα “κατά παράβαση των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητα”. Η Tesla πρόκειται μάλιστα να κινηθεί νομικά εναντίον του υπόπτου, ενώ η εταιρία απείλησε πως θα κινηθεί νομικά και εναντίον της Handelsblatt.
Εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας δεδομένων στο Βρανδεμβούργο, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, δήλωσε ότι:
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πιθανές παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων.
Ο επίτροπος ενημέρωσε επίσης την ολλανδική αρχή προστασίας δεδομένων, η οποία είναι υπεύθυνη για τα κεντρικά γραφεία της Tesla στην Ευρώπη.
Η διαρροή περιλαμβάνει 23.000 αρχεία, συμπεριλαμβανομένων 1.388 εγγράφων PDF, 1.015 υπολογιστικά φύλλα Excel και 213 παρουσιάσεις Powerpoint, καθώς και πολλές εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, το θέμα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό από την άποψη της προστασίας δεδομένων, επίσης λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επηρεάζονται παγκοσμίως, αναφέρει η Handelsblatt .
Σύμφωνα με έρευνα, ένας πληροφοριοδότης επικοινώνησε με τις αρχές του Βραδεμβούργου τον Απρίλιο.
Ανησυχώ γιατί αυτά τα δεδομένα είναι επίσης προσβάσιμα στην Κίνα ή τη Ρωσία,
έγραψε ο πληροφοριοδότης. Τα δεδομένα για τα οποία η Tesla φέρεται να μην είχε επαρκή προστασία, περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες για περισσότερους από 100.000 πρώην και νυν υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών διευθύνσεων και μισθών. Ακόμη και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του Elon Musk ήταν διαθέσιμος. Κάποια αρχεία δεδομένων λέγεται ότι σχετίζονται με τραπεζικά στοιχεία πελατών.
Η Tesla με ανακοίνωσή της τονίζει πως δεσμεύεται για τη μέγιστη προσοχή όσον αφορά την προστασία των δεδομένων.
Σύμφωνα με μια εσωτερική οδηγία που διατέθηκε στην Handelsblatt, προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμοί διαβατηρίου και κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να κοινοποιούνται μόνο με προστασία κωδικού πρόσβασης και με την άδεια του επόπτη. Η πρόσβαση θα πρέπει να παρέχεται μόνο σε υπαλλήλους «που πρέπει αποδεδειγμένα να το γνωρίζουν».
Η έρευνα της Handelsblatt εγείρει αμφιβολίες ότι η Tesla εφαρμόζει αυτούς τους κανονισμούς. Η εταιρεία έχει στοχοποιηθεί από τις γερμανικές και ολλανδικές αρχές προστασίας δεδομένων.
Η Handelsblatt εργάζεται με αυτά τα έγγραφα τους τελευταίους έξι μήνες, αφού τα έχει αναθέσει σε δώδεκα από τους καλύτερους ρεπόρτερ της για να ερευνήσουν, να ελέγξουν και να επικοινωνήσουν με τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στη διαρροή δεδομένων. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται που η Handelsblatt ανέπτυξε ένα δωρεάν εργαλείο αναζήτησης για οποιονδήποτε πελάτη και υπάλληλο της Tesla να ελέγξει εάν τα δεδομένα τους παραβιάστηκαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό