21.1 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Tesla: Αντιμέτωπη με προβλήματα ποιότητας στο Model Y και με μήνυση για θανατηφόρο ατύχημα λόγω του Autopilot

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με προβλήματα ποιότητας στο Model Y και ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου, μας δείχνει τα προβλήματα που έχει το δικό του αυτοκίνητο.
Μεταξύ αυτών συναντάμε μεγάλα διάκενα ανάμεσα στα μέρη του σώματος, χαλασμένους διακόπτες για την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, μην σωστά τοποθετημένες επενδύσεις, μη ευθυγραμμισμένα πλαστικά, πρόβλημα στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, αλλά και υγρασία σε ένα από τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα η Tesla μηνύθηκε από την οικογένεια του 44χρονου Yoshihiro Umeda, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 29 Απριλίου του 2018, όταν ένα Model X με ενεργοποιημένο το Autopilot, έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που στέκονταν στο πλάι του αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας Tomei Expressway, κοντά στο Τόκιο. Οι άνθρωποι βρισκόταν πίσω από ένα μικρό φορτηγό, στην άκρη της δεξιάς πλευράς του δρόμου, αφού είχε προηγηθεί ένα άλλο ατύχημα.
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο οδηγός του Tesla Model X αποκοιμήθηκε λίγο πριν συμβεί το δυστύχημα. Ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου του Model X έκανε ελιγμό για να αποφύγει την ομάδα των ανθρώπων, αλλά το Model X φέρεται να επιτάχυνε και να έπεσε πάνω τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Umeda. Το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου πεζού που σχετίζεται με το Autopilot.
Οι συγγενείς του Umeda υποστηρίζουν στη μήνυσή τους πως τα συστήματα της Tesla έδειξαν πως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε τα χέρια του στο τιμόνι, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως τα μοντέλα της Tesla που διαθέτουν το Autopilot, είναι λάθος σχεδιασμένα και επικίνδυνα για τους επιβάτες, αφού έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι οδηγοί να βασίζονται υπερβολικά στις λειτουργίες και στις δυνατότητες του Autopilot.
Μάλιστα στη μήνυση οι ενάγοντες αναφέρουν πως η Tesla παρότι γνωρίζει, εξακολουθεί να πουλά επικίνδυνα αυτοκίνητα, αφού το Autopilot “είναι θανατηφόρα ελαττωματικό και μη έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.
Οι συγγενείς ζητούν από τον δικαστή να αναγκάσει την Tesla να σταματήσει να προσφέρει στην αγορά το Autopilot μέχρι να το κάνει ασφαλές, ενώ ζητούν και οικονομική αποζημίωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό