27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Taste Atlas: Η λίστα με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου – Και ελληνικό πιάτο στη 10αδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνήθως όταν ασχολούμαστε με λίστες που περιλαμβάνουν τα ελληνικά φαγητά πρόκειται για αυτές με τα καλύτερα του κόσμου, άλλωστε η ελληνική κουζίνα είναι από τις πιο γνωστές παγκοσμίως και αποτελεί κίνητρο για εκατομμύρια τουρίστες, προκειμένου να επισκεφτούν την χώρα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα φαγητά, αρέσουν σε όλους, είτε μιλάμε για ντόπιους, είτε για ξένους…

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas, αφού έφτιαξε τη λίστα με τα κορυφαία σε οποιοδήποτε είδος φαγητού, έπιασε τώρα τις λίστες με τα χειρότερα! Έφτιαξε, λοιπόν, την 100αδα με τα χειρότερα φαγητά στον κόσμο. Εκεί, στη 10η θέση, συναντάμε και ένα ελληνικό πιάτο: την σαλάτα με αγκινάρες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το blodpalt από τη Φινλανδία. Παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη Σουηδία και τη φινλανδική Λαπωνία, το blodpalt είναι ένα πιάτο αποτελούμενο από θρεπτικά, σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων. Μερικές φορές γεμίζονται με ένα μείγμα από σοταρισμένα κρεμμύδια και μπέικον κομμένο σε κύβους και συνήθως μαγειρεύονται σε γευστικούς ζωμούς κρέατος.

Τα ζυμαρικά blodpalt συνήθως απολαμβάνονται ως συνοδευτικό με τηγανητό μπέικον ή χοιρινό κρέας, βούτυρο και μαρμελάδα lingonberry.

Στο νούμερο 2 βρίσκεται το hakarl. Είναι η εθνική λιχουδιά της Ισλανδίας που παρασκευάζεται από επεξεργασμένη σάρκα καρχαρία.  Το κρέας καρχαρία συνήθως κόβεται σε κύβους και σερβίρεται σε οδοντογλυφίδες με ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό γνωστό, ως μπρεννιβίνη.

Τρίτο χειρότερο φαγητό ψηφίστηκε το bocadillo de sardinas, ένα ταπεινό ισπανικό σάντουιτς με αλμυρή γέμιση από κονσέρβα σαρδέλας. Το σάντουιτς συνήθως παρασκευάζεται με μπαγκέτα ισπανικού τύπου, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα είδη ψωμιού, όπως ψωμί τσιαμπάτα ή ολικής αλέσεως.

Η γέμιση μπορεί να ενισχυθεί με διάφορα άλλα συστατικά όπως πιπεριές, ντομάτες, κόλιανδρο, μαρούλι, κρεμμύδια, αβοκάντο, ελιές, βραστά αυγά, μαγιονέζα, μουστάρδα, σάλτσα γιαουρτιού, μανιτάρια, σοταρισμένα λαχανικά και ελαιόλαδο.

Όσο για την ελληνική παρουσία στα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου, η σαλάτα αγκινάρας βρίσκεται στη 10η θέση.

Σύμφωνα με το Taste Atlas πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ρίζες στην Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με μιξ τρυφερών αγκινάρων, λεμονιού, χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού.

Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Στη συνέχεια κόβονται, αρωματίζονται εκ νέου με λεμόνι και τοποθετούνται σε μια πιατέλα.

Ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο περιχύνεται πάνω στις αγκινάρες και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται αμέσως.

Taste Atlas
Τα 10 χειρότερα φαγητά του κόσμου Blodpalt – ΦινλανδίαHakarl – ΙσλανδίαBocadillo de sardinas – ΙσπανίαΣούπα ψωμιού – ΤσεχίαYerushalmi kugel με λαζάνια, ζάχαρη και πιπεριές – ΙσραήλΕντόσθια ψαριού με κάρυ – ΤαϊλάνδηLuther burger με μπιφτέκι ελιάς -ΗΠΑΖελέ χελιών – ΑγγλίαΨωμί chapalele – ΧιλήΣαλάτα αγκινάρας – Ελλάδα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό