16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Tagesspiegel: Υπό ολοένα και μεγαλύτερη πίεση ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν το τηλέφωνο ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις», γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel

«Οι αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες υπέκλεπταν τις συνομιλίες του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό ολοένα και μεγαλύτερη πίεση ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αριστερό αντιπολιτευόμενο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ελληνικό Watergate» και ζήτησε την παραίτησή του», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Λόγω του σκανδάλου, το ελληνικό Κοινοβούλιο θα επιστρέψει νωρίτερα από τις καλοκαιρινές του διακοπές, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Η Βουλή θα συνεδριάσει στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε επιχειρήσει με τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ της Δευτέρας να βγει από τη δύσκολη θέση. Ο κ.Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν είχε γνώση των υποκλοπών, αν και οι Μυστικές Υπηρεσίες υπάγονται απευθείας στον ίδιο.Ωστόσο, οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς για τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Κατέκριναν το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι λόγοι της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και το ενδεχόμενο να υποκλέπτονταν οι συνομιλίες και άλλων προσώπων.

Ο Ανδρουλάκης είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για «απόπειρα» παρακολούθησης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Στη συνέχεια παραιτήθηκαν ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ΓΓ του Πρωθυπουργού και ανιψιός του Μητσοτάκη.

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη νωρίτερα φέτος υποστηρίζοντας ότι υποκλέπτονταν οι συνομιλίες τους. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διαψεύσει τα δημοσιεύματα για ανάμειξη του κράτους στις υποκλοπές.

maftemporiki.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό