26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Tραυματίες από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον περαστικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο Τσόφινγκεν, στο καντόνι Ααργκάου της Ελβετίας, στα σύνορα με την Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης (15/05).

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο άνδρας εμφανίστηκε σε αρκετά σημεία της πόλης και επιτέθηκε σε περαστικούς.

Το 20 Minutes.ch αναφέρει ότι εκκενώθηκε προληπτικά σχολείο, τα παιδιά όμως είναι όλα ασφαλή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έφτασε στο σημείο για να επιτεθεί ακόμη και σε δασκάλους σε σχολείο στο Τσόφινγκεν, το οποίο εκκενώθηκε το απόγευμα.

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί ήδη σε νοσοκομεία, ενώ ο δράστης, που είναι επίσης τραυματισμένος, συνελήφθη σε παρακείμενη οικοδομή, όπου κρύφτηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και μία έγκυος, η οποία ωστόσο δεν κινδυνεύει. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς παραμένουν ασαφή. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό των τραυματιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σημείωσε ωστόσο ότι κάποιοι από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι ο δράστης έχει αυτοτραυματιστεί.

Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ελικόπτερο διάσωσης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές, με ανακοίνωσή τους, συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Παράλληλα, η αστυνομία με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, ζήτησε από τους πολίτες να κλειδώσουν τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ειδική μονάδα της αστυνομίας, ασθενοφόρα, αλλά και ένα ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Zofingen: Mann verletzt mehrere Personen. Er ist unter Kontrolle. Ein Grosseinsatz der Polizei läuft. Bitte meiden Sie das Stadtgebiet um die Region BZZ und Trinermatte. Bitte verschliessen Sie Fenster und Türen.

— Kapo_Aargau (@Kapo_Aargau) May 15, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό