16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Superleague 1, Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Γλίτωσε το «σοκ» με buzzer beater γκολάρα του Ρόνι Λόπες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… διπρόσωπος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά “λυτρώθηκε” στην τελευταία φάση του ματς. Η ομάδα της Ηπείρου επέστρεψε από το 2-0, “άγγιξε” το βαθμό στο “Καραϊσκάκης” αλλά τελικά ηττήθηκε (3-2) με τον Ρόνι Λόπες να πετυχαίνει μια… γκολάρα στο 90+7′ του αγώνα για την 6η αγωνιστική των play off της Superleague 1.

Ο Ολυμπιακός μετρούσε πέντε σερί ματς χωρίς νίκη (τρία στο πρωτάθλημα και τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), προηγήθηκε 2-0 με τους Ελ Αραμπί (6΄) και Ροντρίγκες (43΄), αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα “απάντησε” με τον Περέα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και τον Σνάιντερ στο 80΄, πριν «μιλήσει» ο Ρόνι Λόπες και φέρει με.. γκολάρα τους Πειραιώτες πιο κοντά στον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βγάζει αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος του 45λεπτου, γεγονός που ανάγκασε τον Μεταξά να κάνει αλλαγή τον Λιάσο και να περάσει στο ματς τον Σάλιακα (38′).

Ο Ομάρ Ελ Αραμπί ξεκίνησε βασικός και μόλις στο 6′ άνοιξε το σκορ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες (από τους καλύτερους και πιο κινητικούς παίκτες της αναμέτρησης) έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε, βρέθηκε στον πορεία του Μαροκινού επιθετικού, ο οποίος έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες συνέχισε να είναι ο… κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών και στο 43′ πέτυχε το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να… φωνάζουν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, όταν χάθηκε η μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Στην πρώτη του… σοβαρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος (45+3′), ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ο Σνάιντερ “έσπασε” στον Περέα που με υπέροχο πλασέ στην κίνηση λίγο πιο μέσα από το ύψος του πέναλτι, “εκτέλεσε” τον Βατσλίκ και μείωσε στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να “πατάει” καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν αυτός που είχε και πάλι το.. πάνω χέρι και στο 61′ σκόραρε και πάλι με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ, αφού ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Δυο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι” άγγιξαν” την ισοφάριση, αλλά είδαν τον Βάτσλικ να νικάει τον Γκαρντάφσκι σε τετ-α-τετ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς Κούντε, Βαλμπουενά και Τικίνιο για να φτάσει στη νίκη και οι Πειραιώτες πίεσαν. Ο ΠΑΣ Γιάννενα είδε τον Λοντίγκιν να έχει επεμβάσεις στις προσπάθειες των Λόπες και Τικίνιο, αλλά ο πρώτος έπιασε απίστευτο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στην τελευταία φάση του ματς και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό