24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Superleague 1, Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πρώτη νίκη στο 2022 για τους Πειραιώτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη του νίκη στο 2022 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 19η αγωνιστική της Superleague 1.

Στο +9 από τον ΠΑΟΚ και στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζουν οι αήττητοι -στο πρωτάθλημα- «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν η πρώτη του στο έτος. Αντίθετα αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Ηπειρωτω΄ν στο 2022 που παραμένουν στην 5η θέση με 27 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός με ένα γκολ στο ξεκίνημα (Μασούρας 4′) και ένα στο τέλος (Τικίνιο 88) πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε και χρειαζόταν, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει κόντρα στον ελλειπέστατο ΠΑΣ. Η προσοχή των Πειραιωτών στρέφεται πλέον στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο την Τετάρτη (16/1) και κατόπιν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Το γρήγορο γκολ του Γιώργου Μασούρα (4΄), από το λάθος γύρισμα του Σάλιακα προς τον Σούλη, βοήθησε σημαντικά τους Πειραιώτες στην εξέλιξη του ματς κι από την άλλη χάλασε τα όποια σχέδια είχαν στο μυαλό τους οι Ηπειρώτες.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί προς την εστία του Σούλη. Ούτε ο ΠΑΣ, όμως, έκανε αισθητή την παρουσία του στο διάστημα αυτό, με τον Τζολάκη να εξελίσσεται σε… θεατή του αγώνα. Στο 35΄ ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Ανδρούτσο έξω από την περιοχή, με τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού να σουτάρει χωρίς να βρίσκει στόχο, ενώ την ίδια τύχη είχε λίγο αργότερα και το σουτ του Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο β΄ μέρος, απέναντι σε έναν… παθητικό ΠΑΣ, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Μεταξάς στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης. Στο 57΄ οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 2-0 με την κεφαλιά του Μανωλά να διώχνει προ της γραμμής ο Σάλιακας, ενώ ο Σούλης ήταν εξουδετερωμένος.

Το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο, αλλά να μην απειλεί και τους Γιαννιώτες να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν… Ένα σουτ του Καραχάλιου στο 84΄ δεν ανησύχησε τον Τζολάκη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τικίνιο στο 85΄. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωσαν τη νίκη τους στο 88ο λεπτό, με το 5ο γκολ του Τικίνιο στο πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε με κεφαλιά, μετά από προσπάθεια του Ανδρούτσου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70΄ Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (79΄ Βρουσάι), Μασούρας (86΄ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (70΄ Τικίνιο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Παντελάκης (46΄ Μορέιρα), Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60΄ Ρίζος), Σιόντης (46΄ Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60΄ Λώλης), Μπρένερ (80΄ Μίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό