18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Super League 1: Οι… μετοχές της 8ης αγωνιστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Αθανασίου

Οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την αξία τους και εκείνοι που υποχώρησαν.

Η όγδοη στροφή της φετινής Super League πέρασε κι αυτή στην ιστορία και όπως κάθε σαββατοκύριακο, η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος… γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ομαδικές μετοχές

+Limit up

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής κόντρα στον Άρη και παρέμεινε σε απόσταση βολής από τον κορυφή, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Αγρίνιο και φιγουράρει στην πρώτη θέση, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα με 4-1 και ο ΟΦΗ πήρε μια ισοπαλία σαν… νίκη στην Λεωφόρο, παραμένοντας αήττητος μακριά από το Ηράκλειο.

-Limit down

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει την τιμητική του, καθώς μετά την ήττα στην Τρίπολη, απέτυχε να εκμεταλλευθεί την έδρα του και πέταξε ακόμη δύο βαθμούς, όντας στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από κει και πέρα, ο Ατρόμητος εξακολουθεί να μην έχει νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και αναδείχθηκε ισόπαλος με την Λαμία(2-2) και προβληματίζει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ατομικές μετοχές

+Limit up

*Πέτρος Μάνταλος

Η σταθερή αξία της ΑΕΚ εδώ και χρόνια. Ο αρχηγός της «Ένωσης» ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι καθοριστικός. Ο διεθνής μέσος δημιούργησε με δική του εκτέλεση φάουλ το 1-0 του Μήτογλου ενώ κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-0 του «δικεφάλου» επί του Άρη. Ασίστ στο πρώτο, πέτυχε το δεύτερο γκολ και είχε ηγετική παρουσία στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

*Μιγκέλ Μεγιάδο

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος του ΟΦΗ επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου πως αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα «6άρια» του πρωταθλήματος. Πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, πήρε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έδωσε λύσεις ανασταλτικά αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Εξαιρετικός.

*Oμάρ Ελ Καντουρί

Οι δουλειές που κάνει για τον ΠΑΟΚ έλειψαν πολύ στο σύνολο του Λουτσέσκου. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του, κόντρα στον Απόλλωνα έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του σε ένα εύκολο απόγευμα. Αποτελεί «βαρόμετρο» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

*Νίκος Βέργος

Πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της αγωνιστικής. Κίνηση στον χώρο, υπέροχη ντρίμπλα πάνω στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και ψύχραιμο τελείωμα απέναντι στον Βάτσλικ. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού είναι… όαση επιθετική για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και έχει πετύχει 4 γκολ στις πρώτες 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

-Limit down

*Τάσος Χατζηγιοβάνης

Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν ο αδύναμος κρίκος στην δημιουργία του Παναθηναϊκού, έχοντας αρκετές πρόχειρες επιλογές στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Μάλιστα κατά την αντικατάστασή του στο 80′, σήκωσε το χέρι και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

*Κυριάκος Παπαδόπουλος

Οι παραστάσεις, η εμπειρία και η αξία του, δεν έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής με την φανέλα του Ατρομήτου. Ο διεθνής Έλληνας στόπερ ήταν ο μοιραίος για το «αστέρι» στην Λαμία καθώς ένα απρόσεκτο τάκλιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, σε ένα κομβικάτατο σημείο, στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου και με το σκορ στο 1-0.

*Νίκος Μελίσσας

Ο Παναιτωλικός κρατούσε τον Ολυμπιακό στην ισοπαλία(1-1), όμως, μία λάθος έξοδος του Έλληνα τερματοφύλακα «κρέμασε» την ομάδα του. Δεν είχε λόγο να φύγει από την γραμμή και να φτάσει τόσο πλάγια ενώ πήγε άτσαλα πάνω στον Βαλμπουενά, «γκρέμισε» τον Γάλλο και υπέπεσε σε ένα πέναλτι που έκρινε το ματς υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Η αγωνιστική (8η)

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2

Λαμία – Ατρόμητος 2-2

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 0-0

ΑΕΚ – Αρης 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ιωνικός – Βόλος 1-1

H βαθμολογία σε 8 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20

2. A.E.K. 19

3. Π.Α.Ο.Κ. 16

4. ΒΟΛΟΣ 14

5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11

6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 10

7. Ο.Φ.Η. 9

8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 9

9. ΙΩΝΙΚΟΣ 9

10. ΑΡΗΣ 8

11. ΛΑΜΙΑ 6

12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5

13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 5

14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

*Ο Αρης έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

H επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθηνών (17.15 μμ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (17.15 μμ)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ (19.30 μμ)

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (15.00 μμ)

Βόλος – Άρης (17.15 μμ)

Ολυμπιακός – Ιωνικός (19.30 μμ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19.30 μ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό