31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ – Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και την αναμέτρηση ΑΕΚ – Λαμία ολοκληρώνεται η φετινή Super League.

2
SHARES

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Super League κρίνεται την 10η και τελευταία αγωνιστική των Playoffs.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που έφτασαν να διεκδικούν μέχρι την ύστατη στιγμή τον τίτλο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει κάνει την ανατροπή και να κρατά την τύχη στα χέρια του.

Παράλληλα, το ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα κρίνει ποια ομάδα θα βρεθεί στην 3η θέση και θα εξασφαλίσει από τώρα τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Ντέρμπι τίτλου στη Θεσσαλονίκη, περιμένει «δώρο» η ΑΕΚ

Μια ανάσα από την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του και πρώτου από το 2019 βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, κερδίζοντας κατά σειρά ΑΕΚ (3-2), Ολυμπιακό (2-0) και Παναθηναϊκό (4-1) κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της, έχοντας ξεπεράσει τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάταξη.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προκειμένου να μην ασχοληθεί καθόλου με το τι θα κάνει την ίδια ώρα η Ένωση με αντίπαλο τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βέβαια, η ομάδα του Άκη Μάντζιου φέτος δεν έχει ηττηθεί από τους «ασπρόμαυρους» (0-0 και 0-1 στην Τούμπα, 2-0 στην έδρα της). Παράλληλα θέλει να πάει στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό (Σάββατο 25/5, 20:30 – Πανθεσσαλικό Στάδιο) με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στην OPAP Arena, η ΑΕΚ θα περιμένει ένα «δώρο». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απέτυχε σε δυο περιπτώσεις να εξασφαλίσει τον τίτλο, χάνοντας εκτός έδρας από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Με αποτέλεσμα να μην της αρκεί η νίκη επί της Λαμίας, αλλά χρειάζεται και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη, ώστε να πανηγυρίσει εκείνη το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα και συνολικά 14ο στην ιστορία της.

Ευρωπαϊκό ντέρμπι στη Λεωφόρο

Στη Λεωφόρο, τέλος, το ντέρμπι «αιωνίων» έχει ως έπαθλο την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε αυτή μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ και την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Βέβαια, και οι δύο ομάδες θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία αν δεν τα καταφέρουν μέσω της Super League.

Ο Παναθηναϊκός τον τελικό του Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός τον τελικό του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα (29/5, 22:00 – AEK Arena).

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίζεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό στον οποίο επικρατεί αναβρασμός. Οι τρεις διαδοχικές ήττες έφεραν το διαζύγιο με τον Φατίχ Τερίμ, με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός τεχνικός για τα δύο τελευταία ματς της σεζόν, ενώ μερικές ώρες πριν από τη σέντρα (15:00), η Θύρα 13 διοργανώνει συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, με αίτημα την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής των Playoffs του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

20:00 OPAP Arena, ΑΕΚ – Λαμία

20:00 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΠΑΟΚ

20:00 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 85-33 772. ΑΕΚ 77-35 753. Ολυμπιακός 76-34 734. Παναθηναϊκός 80-35 715. Άρης 50-42 546. Λαμία 43-76 35

*Σύμφωνα με τις α) υπ’ αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) υπ’ αριθ. 68/10.11.2023 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων / Ε.Π.Ο., ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σε εκτέλεση της από 29.02.2024 απόφασης 2023/Α/10168 του Court of Arbitration for Sport (CAS), ο εν λόγω ένας (1) βαθμός επιστρέφεται στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό