21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Super League: Η διαιτησία στο επίκεντρο – Τα δεδομένα και ποιοι πρόεδροι θα πάνε στον Μπένετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Super League: Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί, λόγω των προκριματικών του Euro 2024, αλλά τα βλέμματα παραμένουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς η διαιτησία βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (27/3), με τους προέδρους των ομάδων των playoffs με τον αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

Ο Άγγλος δέχεται πυρά από αρκετές ομάδες κι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ο Μπένετ κάλεσε τους προέδρους για να ακουστούν όλες οι απόψεις και φυσικά να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη, για να ολοκληρωθούν δίχως προβλήματα τα πιο αμφίρροπα playoffs στην ιστορία της Super League.

Το χρονικό με τους Elite διαιτητές

Να θυμίσουμε ότι οι ομάδες είχαν αποφασίσει πριν την έναρξη της δεύτερης φάσης, να υπάρξουν Elite ρέφερι στα ντέρμπι, ωστόσο η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

H Super League ανακοίνωσε ότι μετά από συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία Elite διαιτητές από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα. Η ΕΠΟ με δική της ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμφωνία ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, την αυτονόητη προϋπόθεση να ορίζει τους διαιτητές η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αντέδρασαν για τον τρόπο που ενήργησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ στη συνέχεια υπήρξε «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της Super League και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τελικά, την Τρίτη (21/3) η ΕΠΟ με νέα της ανακοίνωση ουσιαστικά απέρριψε τη πρόταση του κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας για εξεύρεση Elite διαιτητών.

Ποιοι πρόεδροι θα πάνε στη σύσκεψη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος, μάλιστα, θα ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα. Προς το «ναι» γέρνει κι ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος αναμένεται να πάρει την τελική απόφαση μέχρι την Κυριακή (26/3).

Τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με τη σειρά του είναι πιθανό να εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ αναμένεται κι η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League, μέσω ανοικτής επιστολής του γνωστοποίησε τον αποκλεισμό του Άρη και του Βόλου από τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας τον ασέβεια. Σε διαρροή της η ΠΑΕ Άρης ανέφερε ότι: «Εμείς ούτως η άλλως δεν θα πηγαίναμε στη συνάντηση γιατί ο κ. Καρυπίδης βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι Μπαλτάκος και Μπένετ βρίσκονται σε πανικό. Ίσως γατί ξέρουν ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτούς. Σε κάθε περίπτωση δικαιώνουν απολύτως τον κ. Καρυπίδη για όσα δήλωσε πρόσφατα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό