14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Sunscreen Contouring: Το trend που έχει γίνει viral στο TikTok αλλά δεν σας συνιστάμε καθόλου

Ειδήσεις Ελλάδα

 

Viral έχει γίνει ένα trend sτο TikTok, που θέλει να χρησιμοποιείς το αντηλιακό για να μαυρίσεις, μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου.

Εφαρμόζοντας αντηλιακή κρέμα στα σημεία του προσώπου όπου δεν θα έκανες contouring, ουσιαστικά τα προστατεύεις από το μαύρισμα.

Τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα η περιοχή ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σου, θα μαυρίσουν από τον ήλιο, δημιουργώντας έτσι ένα εφέ σκιάσεων που δεν φεύγει με ντεμακιγιάζ.

 

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

 

Ωστόσο καλό θα ήταν να μην δοκιμάσεις το συγκεκριμένο trend καθώς η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική για την προστασία της επιδερμίδας μας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Ποιες είναι οι βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας;

Φωτογήρανση. Η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί στο δέρμα σας αλλοιώσεις που σας στερούν τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά σας, όπως τραχύτητα, ρυτίδες, χαλάρωση, κηλίδες και πανάδες που διαταράσσουν τον ομοιόμορφο τόνο, μεγάλα μαύρα στίγματα κ.ο.κ.

Καρκίνο του δέρματος. Η πιο βλαβερή συνέπεια της ηλιακής ακτινοβολίας, ο καρκίνος του δέρματος (με το μελάνωμα να αποτελεί τον σοβαρότερο τύπο αυτού του είδους καρκίνου), «χτυπά» περισσότερο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ευαίσθητα και απροστάτευτα δέρματα και παρ’ όλο που αν διαγνωστεί νωρίς μπορεί να αντιμετωπιστεί, υπάρχει πάντα πιθανότητα να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Έγκαυμα. Το ηλιακό έγκαυμα σημαίνει βλάβη του δέρματος λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά, μέχρι πολύ σοβαρή, καθιστώντας τους πάσχοντες σημαντικούς υποψηφίους για φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος. Κι όσοι το έχετε πάθει έστω και μια φορά στη ζωή σας, σίγουρα δεν έχετε ξεχάσει τον πόνο…

Επιχείλιο έρπητα. Κι όμως, αυτός ο ενοχλητικός έρπητας που εμφανίζεται στα χείλη προκαλώντας ερεθισμό και δυσφορία, μπορεί να πυροδοτηθεί από τον ήλιο και να κάνει την εμφάνισή του μετά την έκθεση σ’ αυτόν.
Ανομοιόμορφο μαύρισμα. Και από αισθητικής πλευράς βγαίνουμε χαμένοι, αφού ο πολύς και ανεξέλεγκτος ήλιος, από τον οποίο δεν προφυλασσόμαστε σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε μαύρισμα κατά τόπους, ανομοιόμορφο, με κοκκινίλες και τόνο που παραπέμπει σε όλες τις αποχρώσεις του… κοκκινόμαυρου.

Προβλήματα στα μάτια. Τα μάτια, φυσικά, όσο είναι εκτεθειμένα και απροστάτευτα, δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν από τα «δίχτυα» του ήλιου, ο οποίος μπορεί να τους προκαλέσει από βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και καταρράκτη μέχρι εμφάνιση όγκων στα βλέφαρα, ακτινική κερατοεπιπεφυκίτιδα με πόνο και δυσκολία να ανοίξουν τα μάτια κ.ά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό