26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Subaru – Επιστρατεύει την βοήθεια της Toyota για 3 νέα ηλεκτρικά SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Subaru γεύτηκε το γλυκό νέκταρ της συνεργασίας με την Toyota κατά την εξέλιξη του δίδυμου Solterra/bZ4X και θέλει να επιστρέψει σε αυτή τη συνεργασία επιστρατεύοντας την βοήθεια του ιαπωνικού κολοσσού για  το λανσάρισμα τριών ολοκαίνουριων, αμιγώς ηλεκτρικών SUV μέχρι το 2026. Ο λόγος είναι απλός και σχεδόν οδυνηρά ρεαλιστικός. Η Subaru βλέπει ότι η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι αυτή που υπολόγιζαν οι κατασκευαστές πριν από λίγα χρόνια και δεν θέλει να ριψοκινδυνεύσει την βιωσιμότητα της ως εταιρία με την εξέλιξη τριών νέων EV, ιδίως τη στιγμή που ανακοινώνει ότι κατάφερε να αυξήσει κατά 15% τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτοξεύοντας παράλληλα το λειτουργικό κέρδος της κατά 75%!
Τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV μέχρι το τέλος του 2026 λοιπόν και άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος του 2028. Για να μειωθεί δραστικά το κόστος έρευνας και εξέλιξης, τα τρία πρώτα θα εξελιχθούν από την Toyota, όπως έγινε με το Subaru Solterra που είναι επί της ουσίας το δίδυμο αδερφάκι του Toyota bZ4X ενώ το δεύτερο κύμα θα το αναλάβει πλήρως η Subaru, αν και πολλά εξαρτώνται από την ζήτηση που θα υπάρχει στην αγορά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας σε αυτό το σημείο, ένα από τα τρία SUV που θα εξελίξει η Toyota για λογαριασμό της Subaru θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της τελευταίας στη Yajima της Ιαπωνίας, ένα θα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α. από την ίδια την Toyota ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να δικαιούται την ομοσπονδιακή επιδότηση ενώ το τρίτο παραμένει ένα ερωτηματικό.

“Με αυτήν την προσέγγιση της κοινής εξέλιξης, κοινής παραγωγής και κοινής προμήθειας εξασφαλίζουμε ευελιξία στους τομείς της εξέλιξης και της παραγωγής ενώ μετριάζουμε το ρίσκο με την Toyota κατά διάρκεια μίας εποχής που είναι δύσκολο να προβλέψεις με ακρίβεια τις μελλοντικές τάσεις.“
Δήλωσε ο επικεφαλής της Subaru, Atsushi Osaki. Να προσθέσουμε ότι η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του e-Boxer υβριδικού κινητήριου συνόλου της θα περάσει στην παραγωγή το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους στην Ιαπωνία ενώ θα ακολουθήσουν οι Η.Π.Α. το 2026 με τον Osaki-san να τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό για την Subaru να συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα που εξοπλίζονται με θερμικό κινητήρα και γι’ αυτό σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των υβριδικών της. Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ευρώπη δεν είναι πολύ ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων για την Subaru καθώς για το επόμενο οικονομικό έτος, η εταιρία προβλέπει παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 980.000 εκ των οποίων μόλις οι 15.000 θα προέρχονται από την ήπειρο μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό