23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Steiner: Ο Schumacher και ο Mazepin δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι

Ειδήσεις Ελλάδα

O επικεφαλής της Haas, Gunther Steiner, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι της Formula 1 στο YouTube (Formel1.de) ανέφερε ότι η δημόσια εικόνα του Nikita Mazepin είναι χειρότερη από την πραγματική προσωπικότητα του 22χρονου Ρώσου, τονίζοντας:
Το “κακό αγόρι” από τη Ρωσία δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται.

Η δημόσια εικόνα του Mazepin ζημιώθηκε σοβαρά από την υπόθεση της ιστορίας που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η οποία συζητήθηκε έντονα στα κοινωνικά μέσα και οδήγησε στο hashtag #WeSayNoToMazepin. Ο Steiner καταδίκασε το περιστατικό, αλλά λέει ότι ο 22χρονος οδηγός της Haas εμφανίζεται πολύ χειρότερος από ό,τι είναι πραγματικά.
Συνεχίζοντας, ο Steiner αναφέρει ότι μπορεί να καταλάβει την ιστορία του “καλού” παιδιού από τη Γερμανία και του “κακού αγοριού” από τη Ρωσία, το οποίο διαδίδεται εν μέρει από τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας:
O Mick [Schumacher] είναι ο τέλειος γαμπρός: ωραίος, εργάζεται σκληρά και είναι εργατικός. Ο Nikita νομίζω ότι είναι λίγο πιο συναισθηματικός. Είναι πιο επιθετικός, πιο άμεσος από τον Mick.

Ο Steiner βλέπει αυτές τις διαφορές μεταξύ των δύο οδηγών του, όχι μόνο εκτός πίστας, αλλά και κατά την οδήγηση σε αυτήν, κάτι που τον κάνει να πιστεύει ότι έχει έναν πολύ καλό συνδυασμό οδηγών. Οι δύο οδηγοί γνωρίζονται αρκετά χρόνια, και -σύμφωνα με τον Steiner- ταιριάζουν “αρκετά καλά” και έχουν μια σεβαστή σχέση, αλλά θεωρεί:
Νομίζω ότι δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι φίλοι , πρέπει απλώς να υπάρχει σεβασμός μεταξύ τους. Κάτι που είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για να ξεκινήσει η σεζόν.
Ο Nikita Mazepin, γιος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Dmitry Mazepin, θα αγωνιστεί στη Formula 1 υπό ουδέτερη σημαία, καθώς τον επηρεάζει η απόφαση του διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου (CAS) για το σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορά τη Ρωσία.

Όπως γνωρίζεις, το σκάνδαλο ντόπινγκ αφορούσε Ρώσους αθλητές και η αρχική ποινή του CAS προς τη Ρωσία ήταν η απαγόρευση για τέσσερα χρόνια της εκπροσώπησης αθλητών σε διεθνές αθλητικό γεγονός με τη σημαία της Ρωσίας. Μετά από ένσταση της χώρας, το CAS μείωσε την ποινή στα δύο έτη, η οποία επηρεάζει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Αυτό σημαίνει ότι ο Nikita Mazepin δεν θα αγωνιστεί με τη σημαία της πατρίδας τους για το 2021 και το 2022, καθώς δεν θεωρείται Ρώσος, αλλά “αθλητής από τη Ρωσία”.

Τέλος, ο Steiner επιβεβαίωσε στην ίδια συνέντευξη ότι το 2020 μίλησε αρκετές φορές με τη Renault, ειδικά με τον Cyril Abiteboul, για να κατανοήσει τα μελλοντικά σχέδιά της Renault. Ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο να ξεκινήσουν μια πραγματική διαπραγμάτευση για την προμήθεια των power units της γαλλικής εταιρίας, και γι’αυτό ενίσχυσαν τη συνεργασία τους με την Ferrari.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό