Home Κόσμος «Status σχέσεων» φέρνει το σκάνδαλο της Bild

«Status σχέσεων» φέρνει το σκάνδαλο της Bild

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλλαγές και πιο αυστηρούς κανονισμούς που είναι σύμφωνοι με την κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ επιθυμεί να φέρει ο εκδοτικός οίκος Axel Springer, μετά το σκάνδαλο που οδήγησε στην απομάκρυνση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Bild Γιούλιαν Ράιχελτ.

Ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο μετά την καταγγελίες γυναικών υπαλλήλων ότι ο Ράιχελτ τον διατηρούσε συχνά ερωτικές σχέσεις με ασκούμενες και υφιστάμενες, μοιράζοντας προαγωγές σε αντάλλαγμα.

Ο εκδοτικός οίκος αφού ανέθεσε στη δικηγορική εταιρεία Freshfields να ερευνήσει τους ισχυρισμούς, σχεδιάζει να απαιτήσει από τους σχεδόν 16.000 υπαλλήλους του να δηλώνουν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ διευθυντών και υφισταμένων, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρουν, ο διευθύνων σύμβουλος Mathias Döpfner θέλει να επιβάλει τέτοιου είδους κανόνες για πρώτη φορά στην 75χρονη ιστορία του ομίλου μέσων ενημέρωσης, αλλά το σχέδιό του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους ισχυρούς εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας στη Γερμανία. Επίσης, δεν απαγορεύει στα πιο ισχυρά στελέχη της εταιρείας να επιδιώκουν σχέσεις με κατώτερο προσωπικό.

Ο Döpfner είπε ότι η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι τα πρότυπα σχετικά με τις σχέσεις στο χώρο εργασίας ήταν πιο αυστηρά στις ΗΠΑ, μια κρίσιμη αγορά για την Axel Springer, καθώς στοχεύει να γίνει παγκόσμιος παίκτης στα πολυμέσα.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα εφαρμόσουμε έναν διεθνή κανόνα που θα βασίζεται στα αγγλοσαξονικά πρότυπα έναντι των πιο χαλαρών, χαμηλότερων ευρωπαϊκών», είπε στους Financial Times.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ είναι αρκετά συνηθισμένη η απόλυτη απαγόρευση στα ανώτατα στελέχη να επιδιώκουν σχέσεις στο χώρο εργασίας. Διευθυντικά στελέχη εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s, Intel και Boeing αναγκάστηκαν να παραιτηθούν λόγω σχέσεων με υφισταμένους τους. Η Axel Springer δήλωσε έτσι ότι θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μετακινώντας τους εργαζόμενους σε διαφορετικούς ρόλους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version