19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Sprite: «Τέλος εποχής» για το πράσινο μπουκάλι της μετά από 60 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αναψυκτικό κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1961, και γρήγορα έγινε δημοφιλές με τη χαρακτηριστική πράσινη συσκευασία του

«Τέλος εποχής» για το εμβληματικό πράσινο μπουκάλι της Sprite για… ουσιαστικά πράσινους – περιβαλλοντικούς – λόγους. Η Sprite εγκαταλείπει το πράσινο μπουκάλι υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρικής Coca-Cola. 

Από την 1η Αυγούστου, όλα τα νέα μπουκάλια Sprite (πιθανότατα αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ) θα είναι διαφανή. 

Το αναψυκτικό κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1961, και γρήγορα έγινε δημοφιλές με τη χαρακτηριστική πράσινη συσκευασία του. Σήμερα, η Sprite είναι το τρίτο σε πωλήσεις αναψυκτικό στον κόσμο και είναι το «νούμερο δύο» εμπορικό σήμα της Coca-Cola, πίσω μόνο από την Coca-Cola. Η εταιρεία λέει ότι επέλεξε το διαφανές πλαστικό μπουκάλι για να «υποστηρίξει μια κυκλική οικονομία για τις πλαστικές συσκευασίες». Τα πράσινα μπουκάλια PET (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο) της Sprite είναι επί του παρόντος ανακυκλώσιμα, αλλά συχνότερα ανακυκλώνονται μόνο σε είδη μιας χρήσης όπως ρούχα και χαλιά, εξήγησε η Coca-Cola. Κατά τη διαδικασία διαλογής ανακύκλωσης, τα μπουκάλια Sprite και άλλα χρωματιστά πλαστικά, διαχωρίζονται από τα διαφανή πλαστικά αντικείμενα για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός του ανακυκλωμένου υλικού που χρησιμοποιείται για νέα μπουκάλια PET. 

«Η αφαίρεση χρωμάτων από τα μπουκάλια βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού», δήλωσε ο Τζούλιαν Οτσόα, διευθύνων σύμβουλος της R3CYCLE, μιας εταιρείας ανακύκλωσης PET που συνεργάζεται με την Coca-Cola. «Αυτή η μετάβαση θα βοηθήσει στην αύξηση της διαθεσιμότητας rPET για τα τρόφιμα (ανακυκλωμένο PET). Όταν ανακυκλώνονται, τα διαφανή μπουκάλια PET Sprite μπορούν να μετατραπούν σε μπουκάλια, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία για το πλαστικό», είπε ο Οτσόα.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό