27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

SOS από πυροσβέστες στο flash.gr: Κοιμόμαστε στους δρόμους – Προσλήψεις & ανθυγιεινό επίδομα τώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στο Σύνταγμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και διεκδικώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών και να δοθεί στους πυροσβέστες το ανθυγιεινό επίδομα.

Μιλώντας στο flash.gr ο γγ της Ομοσπονδίας Στέλιος Πέπλης εξέφρασε την απόγνωσή του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες.

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά εν μέσω αντιπυρικής περιόδου να βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και βλέπουμε, για άλλη μια φορά, την ανάλγητη πολιτική ηγεσία να μην μας ακούει και να μη μας δέχεται στα θέματα που αφορούν το πυροσβεστικό προσωπικό.

Διανύουμε την πιο σκληρή εργασιακή κατάσταση του πυροσβέστη εν έτει 2024. Δεν υπάρχει μέριμνα για το προσωπικό ώστε να ενεργούν στα συμβάντα και όταν ενεργούν να φιλοξενούνται σε κάποιες εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να κοιμούνται στους δρόμους μετά από εξαντλητική κούραση. Ζητάμε άμεσα την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών για τα οργανικά κενά στο ΠΣ ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο καινούργιο δόγμα που θέλει ο κύριος υπουργός. Έχει πολλές απαιτήσεις αλλά με το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Ζητούμε άμεσα το ανθυγιεινό επίδομα στον Πυροσβέστη».

«Δεν τηρείται καμιά βάρδια, δεν υπάρχει κανένας υπηρεσιακός προγραμματισμός. Φεύγουμε από την υπηρεσία και δεν γνωρίζουμε πότε θα γυρίσουμε και πού θα πάμε. Δεν υπάρχουν κονδύλια για τον Πυροσβέστη. Το πρόβλημα είναι 15ετίας και το γνωρίζουμε. Έχουν γίνει κάποιες μικροκινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάνε και στην κλιματική κρίση. Δεν υπάρχει ωράριο, δεν μπορεί άλλο ο πυροσβέστης. Φοβούμαστε για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων. Χθες είχαμε 4 τραυματισμούς κι ένα έμφραγμα. Τί άλλο πρέπει να γίνει; Αν συνεχιστεί η κατάσταση, δεν πιστεύω ότι θα αντέξουμε» τόνισε.

Φωτό: Yannis Kemmos

Φωτό: Yannis Kemmos

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό