16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Sold out η Lamborghini Huracan

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lamborghini έκανε γνωστό πως δεν μπορεί κάποιος να παραγγείλει σήμερα μια Huracan, μιας και όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει η εταιρία μέχρι το τέλος της παραγωγής της, η οποία θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024, έχουν ήδη πουληθεί.

Η Huracan κυκλοφόρησε το 2014, με τον διάδοχο της να παρουσιάζεται εντός του 2024 και να χρησιμοποιεί έναν V8 plug-in υβριδικό κινητήρα. Ο κινητήρας του διαδόχου της Huracan θα είναι παρόμοιος με αυτόν της Urus, με την ιταλική εταιρεία να τοποθετεί και έναν ηλεκτροκινητήρα μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων -μια ολοένα και πιο ζωτική ανάγκη για τα αυτοκίνητα υψηλής ισχύος, καθώς πρέπει και αυτά να πληρούν τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών και τους νόμους κατά της ρύπανσης.

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη διάταξη του συστήματος της μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου, ενώ δεν είναι σαφές πώς η Lamborghini θα κάνει τετρακίνητο το μοντέλο, είτε μηχανικά είτε ηλεκτρονικά. Είναι επίσης πιθανό το αυτοκίνητο να μεγαλώσει σε μέγεθος σε σύγκριση με την Huracan, καθώς οι μηχανικοί θα πρέπει να βρουν ζωτικό χώρο για τα μέρη του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διπλά turbo του V8 plug-in υβριδικού συνόλου δεν θα εμπλέκονται μέχρι τις 7.000 σ.α.λ. Εάν οι στροφές του κινητήρα παραμείνουν κάτω από αυτό το όριο, αυτός θα λειτουργεί σαν ατμοσφαιρικός. Μετά από τις 7.000 σ.α.λ. και μέχρι το όριο περιστροφής του, κοντά στις 10.000 σ.α.λ., τα διπλά turbo θα προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους, ενώ η ηλεκτρική υποβοήθηση πιθανότατα θα αλλάζει τον λογισμό για τα turbo. Αναφορές θέλουν τον κινητήρα να παράγει συνολικά 850 άλογα.
Τέλος, το νέο ιταλικό supercar λέγεται ότι θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη πλατφόρμα και όχι σε μια ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό