24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Snapdragon 6 Gen 3: Το νέο chipset μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm με gaming προσανατολισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο της chipset Snapdragon 6 το 2022 και τώρα ανανέωσε τη σειρά με την κυκλοφορία του Snapdragon 6s Gen 3.

Δύο χρόνια αργότερα, ο κατασκευαστής chip που εδρεύει στις ΗΠΑ αποφάσισε να επανεξετάσει την οικογένεια chipset Snapdragon 6 και να προσθέσει ένα τρίτο μέλος.

Το πρόσφατα ανακοινωθέν chipset Snapdragon 6 Gen 3 υπόσχεται 10 τοις εκατό καλύτερη απόδοση CPU στο αρχικό chipset Snapdragon 6 Gen 1, 30 τοις εκατό καλύτερη απόδοση μέσω της Adreno GPU της Qualcomm, καθώς και 20 τοις εκατό καλύτερη απoδοτικότητα AI από την Qualcomm AI Engine.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι βελτιώσεις σε σχέση με το chipset Snapdragon 6 Gen 1 είναι ελάχιστες επειδή η Qualcomm χρησιμοποιεί την ίδια διαμόρφωση CPU με μία μόνο μικρή εξαίρεση. Για παράδειγμα, και τα δύο chipset χρησιμοποιούν τέσσερις πυρήνες Cortex A78 απόδοσης σε συνδυασμό με 4 πυρήνες Cortex A55 αποδοτικότητας.

Ωστόσο, οι επεξεργαστές Cortex A78 του Snapdragon 6 Gen 3 τρέχουν έως και 2,4 GHz, ενώ ο Snapdragon 6 Gen 1 φτάνει τα 2,2 GHz. Και τα δύο chipset διαθέτουν την ίδια GPU Adreno 710.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές του Snapdragon 6 Gen 3 είναι σχεδόν παρόμοιες με του Snapdragon 6 Gen 1, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης LPDDR5 έως 3200 MHz (μέχρι 12 GB RAM) και Full HD+ (ρυθμός ανανέωσης 120 Hz).

Επίσης, ο Qualcomm Spectra ISP (επεξεργαστής σήματος εικόνας) υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών έως 200MP και λήψη βίντεο 4K HDR @ 30 FPS. Άλλα χαρακτηριστικά του νέου chipset περιλαμβάνουν υποστήριξη QuickCharge 4+, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 και 5G.

Η Qualcomm διαφημίζει το Snapdragon 6 Gen 3 ως το τέλειο chipset για τηλέφωνα με gaming προσανατολισμό. Η εταιρεία υπόσχεται ενισχυμένες επιδόσεις και γραφικά, χάρη στην Adreno GPU και σε επιλεγμένες λειτουργίες Snapdragon Elite Gaming, όπως το VRS (Variable Rate Shading), το Game Color Plus και το Game Quick Touch.

Αυτές είναι πιθανώς οι κύριες πτυχές που κάνουν το Snapdragon 6 Gen 3 να αποδίδει καλύτερα από το αρχικό chipset Snapdragon 6. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα τηλέφωνα με το chipset της Qualcomm, αλλά πιθανότατα θα αρχίσουν να λανσάρονται μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό