26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Slimane: Ποιος είναι ο Γάλλος τραγουδιστής για τον οποίο συζητάνε όλοι μετά το τέλος της Eurovision;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συμμετοχή της Γαλλίας στη φετινή Eurovision ανήκει στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τελικού, που συζητήθηκαν όσο καμία στα social media.

Ο Slimane Nebchi που είναι γνωστός ως Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» αποθεώθηκαν τόσο από το Μalmö Arena, όσο και από τους τηλεθεατές που έβλεπαν τον 34χρονο να τραγουδάει αρκετά μέτρα μακριά από το μικρόφωνο και να μην χάνεται το εύρος της φωνής του.eurovision-2024-france-arthΟ γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France Télévisions εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το φωνητικό ταλέντο του Slimane και η Γαλλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν την εκπροσώπηση τους για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Η έμπνευση του τραγουδιού του στον 68ο διαγωνισμό ήταν η Marie Myriam, που κέρδισε τον Διαγωνισμό για τη Γαλλία το 1977 με το τραγούδι «L’oiseau Et L’enfant».

Η εμφάνιση του Slimane στη Eurovision

 

Μιλώντας για την επιλογή του να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό, ο Slimane είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν: «Οι πρώτες μου συναυλίες στα μπαρ της Pigalle, μου φαίνονται σαν χθες. Θυμάμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει στο πρώτο μου κάστινγκ. Και μετά ήρθε το Voice και η συνάντησή μου με το κοινό, το υπέροχο κοινό που μου έδωσε τη δύναμη και την επιθυμία να αναλάβω μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου. Είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας. Μια πραγματική ευθύνη, επίσης. Τον Μάιο, θα τραγουδήσω μπροστά σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα τραγουδήσω για τους γονείς μου. Για την κόρη μου. Για τη Γαλλία. Και για εσάς, για εσάς για τους οποίους έγραψα αυτό το τραγούδι».

Η αποθέωση στα social media

Η ερμηνεία του Γάλλου στη φετινή Eurovision δεν πέρασε απαρατήρητη και συγκέντρωσε χιλιάδες αποθεωτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το «Mon Amour» εντυπωσίασε και το ελληνικό κοινό, που σχολίασε στο Twitter:

Η οντισιόν του Slimane στο «Voice»

Ο Slimane δεν είναι άγνωστος στη Γαλλία και η νίκη του στην 5η σεζόν του γαλλικού «Voice» το 2016 τον οδήγησε να γίνει σταρ. Με σχεδόν 3 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify και 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, ο Γάλλος ξεκίνησε την καριέρα του στα πιάνο μπαρ του Pigalle, της μοντέρνας περιοχής του Παρισιού που φιλοξενεί το διάσημο Moulin Rouge.

Έκτοτε, ο Slimane σημειώνει μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα και μετρά πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό Singles Chart. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Nouvelle Star», τη γαλλική εκδοχή του «Pop Idol», αλλά και το τηλεπαιχνίδι «Fort Boyard».

Το who is who του Slimane

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Σελ του Σεν-ε-Μαρν της Γαλλίας και έχει αλγερινή καταγωγή από τους παππούδες του, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Παρίσι.

Ο Slimane ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική όταν ήταν έφηβος. Το 2002 εντάχθηκε σε μια χορωδία και άρχισε να δίνει παραστάσεις. Αφού τελείωσε το λύκειο, μπήκε σε μουσική σχολή στο Παρίσι και άρχισε να εμφανίζεται σε μπαρ στη συνοικία Pigalle.

Πριν το Voice, ο Γάλλος που κέρδισε το κοινό και τις κριτικές επιτροπές της Eurovision, δημοσίευε διαδικτυακά, τραγούδια του.

Το «Mon Amour» με το οποίο κατέκτησε την 4η θέση στη Eurovision, γράφτηκε από τον ίδιο τον Slimane. Έχει μια κόρη, στην οποία και αφιέρωσε τη συμμετοχή του στη Eurovision.

Όσον αφορά στη μουσική και τα αγαπημένα του τραγούδια, ο Slimane λατρεύει τις δυναμικές και όπως έχει δηλώσει, θεωρεί κορυφαία τραγούδια το «Black To Black» της Amy Winehouse , το «Ain’t No Sunshine» του Bill Withers και το «I Wanna Dance With Somebody» της Whitney Houston.

Το Instagram του μετρά 1,4 εκατομμύρια ακολούθους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, μετά τη φήμη που απέκτησε στο Μάλμε. Το Instagram του μετρά 1,4 εκατομμύρια ακολούθους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, μετά τη φήμη που απέκτησε στο Μάλμε. Οι περισσότερες από τις αναρτήσεις του αφορούν κάποια επαγγελματική του φωτογράφιση, αλλά ο Slimane ανεβάζει και κάποια πιο αυθόρμητα στιγμιότυπα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό