18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Sky Cruise: Ενα ιπτάμενο κρουαζιερόπλοιο (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που οπτικοποιεί μια ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι για τη δημιουργίας ενός αεροσκάφους που θα αποτελεί στη πραγματικότητα ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο ή καλύτερα ένα ιπτάμενο τουριστικό θέρετρο. Το Sky Cruise θα πραγματοποιεί αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα του, ουράνιες κρουάζιέρες…

Το αεροσκάφος θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε χιλιάδες επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να καταφτάνουν εκεί με συμβατικά επιβατηγά αεροσκάφη τα οποία θα μπορούν να σταθμεύουν πάνω στο Sky Cruise.

Οι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις πισίνες που θα υπάρχουν στο Sky Cruise, να ψωνίζουν σε καταστήματα, να ψυχαγωγηθούν σε κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες, να γυμναστούν σε αθλητικούς χώρους, να φάνε σε κάποιο από τα εστιατόρια, να διασκεδάσουν σε κάποιο από τα μπαρ που θα είναι στη διάθεση τους ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε παιδότοπους.

Αφού ολοκληρώσουν την μέρα τους κάνοντας όλα όσα προαναφέραμε οι επιβάτες θα μπορούν να επισκέπτονται το κατάστρωμα του σκάφους που θα λειτουργεί ως… μπαλκόνι με θέα τον νυχτερινό ουρανό. Θα υπάρχει στο σκάφος πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τα πιο προηγμένα ιατρικά μέσα σε περίπτωση ανάγκης.

YOUTUBE

To Sky Cruise θα μπορεί να υποδέχεται ακόμη και μεγάλα επιβατηγά αεροσκάφη ώστε οι επιβάτες τους να μεταφέρονται σε αυτό το ιπτάμενο κρουαζιερόπλοιο.

Είκοσι ηλεκτρικοί κινήτηρες που θα λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια θα επιτρέπουν στο γιγάντιο σκάφος να παραμένει στον αέρα όχι απλά για μέρες ή εβδομάδες αλλά πιθανώς ακόμη και για μερικά χρόνια χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Ενα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα διατηρεί το σκάφος πάντοτε σε σταθερή πορεία αποφεύγοντας τις αναταράξεις. Προς το παρόν το Sky Cruise παραμένει μια ιδέα αποτυπωμένη στα χαρτιά αλλά ίσως κάποια εταιρεία ή κάποιος από τους σύγχρονους μεγιστάνες δει το βίντεο που κυκλοφόρησε και αποφασίσει να επενδύσει στην κατασκευή του σκάφους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αξίζει τον κόπο να ονειρευτεί κάποιος ένα τέτιου είδους ιπτάμενο ταξίδι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό