24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Skoda Scala και Kamiq: Το δυναμικό compact δίδυμο επιστρέφει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Skoda έχει ανανεώσει το επιτυχημένο compact δίδυμο μοντέλων της Scala και Kamiq. Οι επανασχεδιασμένες μπροστινές και πίσω ποδιές καθώς και οι πιο έντονα σχεδιασμένοι προβολείς προσθέτουν ακόμα πιο σπορ αίσθηση στο Scala και συμβάλλουν στην αυξημένη SUV παρουσία του Kamiq.

Οι αλλαγές επιγραμματικά είναι:Πιο δυναμική σχεδίαση για το Scala, ισχυρότερη SUV παρουσία για το KamiqΠρεμιέρα για τους προβολείς LED Matrix στα δύο compact μοντέλαΑναβαθμισμένο εσωτερικό με βιώσιμα υλικά, ψηφιακές οθόνες και νέα Simply Clever χαρακτηριστικάΤρεις βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 TSI από τη γενιά evo2 με ισχύ που κυμαίνεται από 95 έως 150 ίπποιΝέος εξοπλισμός ασφαλείας και συστήματα υποβοήθησης οδηγού από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων.

Ο Klaus Zellmer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda, δήλωσε: “Το δημοφιλές δίδυμο των Scala hatchback και του Kamiq SUV άνοιξε με επιτυχία νέους δρόμους για τη Škoda. Τώρα θέτουμε τα θεμέλια για να συνεχίσουμε αυτήν την ιστορία επιτυχίας με μια ολοκληρωμένη ανανέωση που περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα σχέδια, νέα και βιώσιμα υλικά, βελτιστοποιημένους κινητήρες και καινοτόμες λεπτομέρειες Simply Clever. Τα ανανεωμένα Scala και Kamiq ευθυγραμμίζονται με τις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των Everyday Explorers παγκοσμίως”.

Τρία επίπεδα εξοπλισμού και έξι Design Selections

Το Scala έχει τώρα ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα χάρη στην ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση με νέες ποδιές εμπρός και πίσω. Το Kamiq διαθέτει τώρα ακόμη εντονότερη SUV παρουσία , με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως ο ασημί διαχύτης με τρία ανοίγματα. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επανασχεδιασμένη μάσκα και – για πρώτη φορά – προαιρετικούς προβολείς LED Matrix. Στο πίσω μέρος, η προαιρετική ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών στα Scala και Kamiq περιλαμβάνει και το εικονικό πεντάλ για εύκολο άνοιγμα.

Διάφορες Simply Clever λεπτομέρειες είναι επίσης νέες. Με την στάνταρ ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών και την οθόνη infotainment 8 ιντσών, ο πίνακας οργάνων στα δύο compact μοντέλα είναι πλέον πλήρως ψηφιακός. Τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ φόρτισης 45 watt και ένα Phone Box με ισχύ 15 Watt για ασύρματη φόρτιση και ψύξη είναι διαθέσιμο προαιρετικά. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, η Škoda εισάγει επίσης μια νέα δομή γκάμας με τα τρία επίπεδα εξοπλισμού Essence, Selection και Monte Carlo και έξι Design Selections για το εσωτερικό. Επιπλέον, υλικά όπως ανακυκλωμένα υφάσματα χρησιμοποιούνται για την ταπετσαρία και τα πάνελ των θυρών.

Πιο δυνατοί και πιο αποδοτικοί κινητήρες

Δύο νέοι τρικύλινδροι κινητήρες 1.0 TSI από τη γενιά evo2 της οικογένειας κινητήρων EA211 είναι τώρα ακόμη πιο αποδοτικοί, χάρη σε περαιτέρω βελτιώσεις υλικού και λογισμικού. Μεταξύ άλλων βελτιστοποιήσεων, αυτές περιλαμβάνουν μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και στροβιλοσυμπιεστών μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) καθώς και μπεκ δέκα οπών για ένα ακόμη πιο ομοιογενές μείγμα αέρα-καυσίμου.

Ο 1.5 TSI διατίθεται με βελτιστοποιημένο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT+. Οι τρεις κινητήρες αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 70 kW (95 hp) έως 110 kW (150 hp).

Η γκάμα των κινητήρων με μια ματιά:

Κινητήρας Ισχύς [hp] Ροπή [Nm] Κιβώτιο ταχυτήτων Σύστημα κίνησης 1.0 TSI evo2 95 175 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο FWD (εμπρός) 1.0 TSI evo2 116 200 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο FWD (εμπρός) 1.0 TSI evo2 116 200 Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων FWD (εμπρός) 1.5 TSI evo2 150 250 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο FWD (εμπρός) 1.5 TSI evo2 150 250 Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων FWD (εμπρός)

Εκτενής εξοπλισμός για ενισχυμένη ενεργητική και παθητική ασφάλειαΤα Škoda Scala και Kamiq είναι από τα ασφαλέστερα οχήματα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους χάρη στα εξαιρετικά ανθεκτικά στη στρέψη αμαξώματα και τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται στάνταρ και στα δύο μοντέλα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα συστήματα υποβοήθησης Front Assist με Ανίχνευση Πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition, που βασίζονται σε κάμερα. Η αναβαθμισμένη έκδοση και των δύο μοντέλων διαθέτει τώρα και Easy Light Assist, που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη μεσαία σκάλα φώτων. Από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και άνω, τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού περιλαμβάνουν επίσης Cruise Control με Speed Limiter, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPM+) και εμπρός προβολείς ομίχλης LED.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό