20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Skoda Octavia – Ώρα για ανανέωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Skoda προχώρησε στην ανανέωση των εκδόσεων Grand Coupe και Sports Wagon της εμβληματικής Octavia. Με περισσότερα από 7 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι μακράν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας. Η τέταρτη γενιά του έχει πλέον αποκτήσει μια ανανεωμένη εμφάνιση, που περιλαμβάνει μια αναθεωρημένη μάσκα Škoda και νέους προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός προσφέρει χαρακτηριστικά, όπως σύστημα Climatronic δύο ζωνών ή Ψηφιακή Οθόνη 10 ιντσών.

Επιπλέον, έχει αυξηθεί το μερίδιο των βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό. Για μια ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο, το chatbot ChatGPT με τεχνητή νοημοσύνη, θα ενσωματωθεί στη φωνητική βοηθό Laura στα τέλη του 2024. Πρόσθετα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης ενισχύουν την ενεργητική και παθητική ασφάλεια και η νέα διάρθρωση της γκάμας παρέχει πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης.

Η ανανέωση της τέταρτης σύγχρονης γενιάς Octavia περιλαμβάνει νέα, αναβαθμισμένη σχεδίαση με ανανεωμένους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, καθώς και ανανεωμένη μάσκα Škoda. Επίσης νέοι είναι οι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, τα αναθεωρημένα πίσω φώτα LED με φλας με κινούμενα γραφικά, καθώς και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Η νέα διάρθρωση της γκάμας περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού – Essence, Selection, Sportline και RS – και προσφέρει εννέα Design Selections για το εσωτερικό.

Εκτός από τα νέα και βιώσιμα υλικά για τα καθίσματα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των πορτών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών αποτελεί βασικό εξοπλισμό, ενώ το γνώριμο Virtual Cockpit 10 ιντσών με βελτιωμένη λειτουργικότητα εξοπλίσει τις μεγαλύτερες εκδόσεις Sportline & RS. Διαθέσιμο προαιρετικά παραμένει  το head-up display. Και οι δύο εκδόσεις του ψηφιακού πίνακα οργάνων διαθέτουν ανασχεδιασμένα γραφικά, όπως και οι οθόνες infotainment. Μια οθόνη infotainment 13 ιντσών διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά στην Octavia, ενώ η οθόνη infotainment 10 ιντσών περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Η ανανεωμένη Octavia διαθέτει πλέον επίσης ένα Phone Box με πιο ισχυρή φόρτιση έως 15 Watt και αερισμό, καθώς και τέσσερις θύρες USB-C ταχείας φόρτισης με παροχή ισχύος έως 45 Watt. Η δημοφιλής θύρα USB-C 15 Watt στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέφτη αποτελεί βασικό εξοπλισμό από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και πάνω. Το βασιζόμενο σε τεχνητή νοημοσύνη chatbot ChatGPT, θα ενσωματωθεί αργότερα στη φωνητική βοηθό Laura ως βασικός εξοπλισμός, εισάγοντας μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που ξεπερνούν κατά πολύ τις προηγούμενες φωνητικές εντολές. Το Intelligent Park Assist (έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης) κάνει επίσης την πρώτη εμφάνισή του στην Octavia.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες 1.5 TSI, καθένας από τους οποίους διατίθεται και με ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία, έναν αυξημένης ισχύος βενζινοκινητήρα 2.0 TSI, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI. Η απόδοση ισχύος κυμαίνεται από 85 kW (116 hp) έως 195 kW (265 hp). Ο 2.0 TSI με 204 ίππους πρόκειται να παρουσιαστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία και θα διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση.

Ακόμη, η Škoda Auto έχει επεκτείνει περαιτέρω την εκτεταμένη γκάμα των χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Attention and Drowsiness Assist) χρησιμοποιεί πλέον ένα ευρύ φάσμα δεδομένων και παραμέτρων για να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του οδηγού. Επιπλέον, η ανανεωμένη Octavia διαθέτει έως και 10 αερόσακους.

 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό