35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Škoda Kodiaq – Aνακοινώθηκαν οι τιμές της νέας, δεύτερης γενιάς του μοντέλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Škoda  παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του Kodiaq, ανάγοντας τη βιωσιμότητα, την ευρυχωρία και την ασφάλεια σε νέο επίπεδο. Για μία ακόμη φορά η ναυαρχίδα της στα SUV προσφέρει αυξημένες διαστάσεις, ενώ ενσωματώνει τα πρώτα στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας Modern Solid. Εξωτερικά, τα πρωτοποριακά, δεύτερης γενιάς, φωτιστικά σώματα LED Matrix με σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση φωτός και η μάσκα με την οριζόντια φωτεινή λωρίδα τραβούν αμέσως την προσοχή, ενώ στο εσωτερικότα ανακυκλωμένα υφάσματα και το δέρμα που επεξεργάζονται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αντικατοπτρίζουν την έμφαση στη βιωσιμότητα. Εκτός από τη νέα δομή της γκάμας με συγκεκριμένα εσωτερικά πακέτα σχεδίασης και προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού, το Kodiaq υιοθετεί μια συνολικά ανανεωμένη φιλοσοφία εσωτερικού.

Η οθόνη infotainment είναι πλέον «ελεύθερη», με διαγώνιο 13 ίντσες, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται προαιρετικά μια οθόνη head-up display. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού, γεγονός που προσδίδει στην κεντρική κονσόλα επιπλέον χώρο. Βασικό εξοπλισμό αποτελούν και τα καινοτόμα Škoda Smart Dials με τεχνολογία απτικής ανάδρασης, που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη προσφέροντας μία απτική διάσταση σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.  Τρία περιστροφικά χειριστήρια με έγχρωμη οθόνη 32 χιλιοστών που διαθέτουν απτική ανάδραση βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από την οθόνη του infotainment, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου και του ηχοσυστήματος και του συστήματος πλοήγησης. Με την ενσωμάτωση του – βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη – chatbot ChatGPT στη φωνητική βοηθό Laura, από τα τέλη του 2024, η Škoda βελτιώνει την εμπειρία των επιβατών και κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα τους. Το νέο αεριζόμενο Phone Box επιτρέπει την ταυτόχρονη επαγωγική φόρτιση δύο smartphones.

Η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων καθιστά το Kodiaq ένα εξαιρετικά πρακτικό αυτοκίνητο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν με μέγιστη άνεση, απολαμβάνοντας άφθονο εσωτερικό χώρο. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 910 l στην πενταθέσια διαμόρφωση, που μπορεί να αυξηθεί στα 2.105 l, όταν τα πίσω καθίσματα είναι πεσμένα. Αυτό καθιστά τον χώρο αποσκευών του Kodiaq από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία του. Τα κινητήρια σύνολα προσφέρουν ισχύ από 150PS έως 204PS και συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Εκτός των κινητήρων βενζίνης και diesel υπάρχει μια νέα προσθήκη στη γκάμα, το Kodiaq iV εξοπλισμένο με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποδίδει συνδυαστικά 204 PS και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, ο κινητήρας 1.5 TSI 150PS, σηματοδοτεί το ντεμπούτο της mild-hybrid τεχνολογίας στο Kodiaq ενώ διαθέτει επίσης τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων της πιο πρόσφατης γενιάς (ACT+). Η κορυφαία έκδοση diesel 2.0 λίτρων με 193PS, διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση.

Τέλος, το ντεμπούτο τους κάνει και το αναβαθμισμένο σύστημα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων Dynamic Chassis Control (DCC Plus) που επιτρέπει ταχύτερη ρύθμιση και ευρύτερο φάσμα χαρακτηριστικών απόσβεσης. Το ελληνικό κοινό έχει την μοναδική ευκαιρία να δει το νέο Kodiaq  πριν από το επίσημο λανσάρισμά του, σε ένα ξεχωριστό roadshow που θα πραγματοποιηθεί στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Škoda, από 7 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2024. Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq διαμορφώνονται ως εξής:

Kodiaq 1.5 TSI (150 PS): από 39.831 ευρώ
Kodiaq 1.5 TSi iV (plug-in υβριδικό, 204 PS): από 48.977 ευρώ
Kodiaq 2.0 TDi (ντίζελ, 150 PS): από 46.272 ευρώ
Kodiaq 2.0 TDI (ντίζελ, 4×4, 193 PS): από 51.507 ευρώ

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό