24.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Skoda Elroq – Ραντεβού την 1η του Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Skoda Elroq, το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα υιοθετήσει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού “Modern Solid” θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το απόγευμα της 1ης του Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε η Skoda και με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία και ένα πολύ σύντομο που ρίχνουν λίγο επιπλέον φως, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο επερχόμενο μοντέλο. Το νέο teaser της Skoda παρουσιάζει την “Tech-Deck Face” μάσκα που φιλοξενεί τα ολόφρεσκα, LED Matrix φωτιστικά σώματα και τα γράμματα στο καπό ενώ σύμφωνα με την εταιρία, η νέα σχεδιαστική γλώσσα της συνδυάζει χαρακτηριστικά όπως η στιβαρότητα, η πρακτικότητα και η αυθεντικότητα ενώ αποπνέει μία αύρα ασφάλειας και ισχύος.
Φυσικά, το Skoda Elroq είναι αμιγώς ηλεκτρικό – για την ακρίβεια, είναι το τρίτο κατά σειρά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda μετά τα Enyaq και Enyaq Coupe και μήκος στο φάσμα των 4.5 μέτρων, αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το νέο Mini Countryman, το Ford Explorer, το Peugeot e-3008 ή ακόμα και το Nissan Qashqai. Βάσει των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεση μας, το Elroq θα χρησιμοποιεί την MEB αρχιτεκτονική του ομίλου και λογικά από τα ίδια ράφια θα προέρχονται τόσο οι ηλεκτροκινητήρες όσο και οι μπαταρίες του. Απ’ ότι μας έχει πει η Skoda, το νέο ηλεκτρικό crossover της θα προσφέρει από 170 έως 300 ίππους ενώ η αυτονομία του θα υπερβαίνει τα 560 χιλιόμετρα, ανάλογα με την έκδοση και την διαμόρφωση του εκάστοτε αυτοκινήτου βεβαίως.

Κατά τα άλλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην καμπίνα και ειδικότερα στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Το Skoda Elroq λοιπόν, θα είναι διαθέσιμο με τέσσερα διαφορετικά “Design Selections”: Studio, Loft, Lodge και Suite με το κάθε ένα από αυτά να ενσωματώνει υψηλότερο ποσοστό βιώσιμων υλικών. Το Loft Design Selection για παράδειγμα, χρησιμοποιεί Recytitan – ένα υλικό που αποτελείται σε ποσοστό 78% από ανακυκλωμένο PET και για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda, ανακυκλωμένα είδη ρουχισμού. Αυτό το σκούρο γκρι-μπλε ύφασμα λοιπόν, συμπληρώνεται από λεπτομέρειες τεχνητού δέρματος και κίτρινες ραφές. Το Lodge Design Selection από την άλλη, χρησιμοποιεί ένα υλικό που ονομάζεται Technofil. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ίνες ECONYL οι οποίες κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο νάιλον όπως για παράδειγμα αυτό που προέρχεται από παλιά δίχτυα αλιεία. Το Technofil έχει μαύρο χρώμα και συνδυάζεται με λεπτομέρειες από τεχνητό δέρμα σε ανοιχτό γκρι και πορτοκαλί ραφές με ασορτί ζώνες ασφαλείας. Η Skoda εξελίσσει διαρκώς την χρήση καινοτόμων και βιώσιμων υλικών σε όλα τα προϊόντα της και το επερχόμενο Elroq δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Recytitan για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στις επενδύσεις των θυρών, των καθισμάτων, του ταμπλό, του υποβραχιόνιου κ.α. καθώς είναι ένα υλικό που προσφέρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην άνεση, την ανθεκτικότητα και την βιωσιμότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό