20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Silicon Valley Bank: Ο ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλος νέος CEO

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος – Μόλις ανέλαβε τη νέα θέση έστειλε email προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες της τράπεζας για να τους πει ότι η δουλειά συνεχίζεται κανονικά

Ο ελληνικής καταγωγής, Τιμ Μαγιόπουλος, αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση της τράπεζας και την απόλυση των διευθυντών και του προκατόχου του, Γκρεγκ Μπέκερ.

Μόλις ανέλαβε τη νέα θέση ο Τιμ Μαγιόπουλος έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες της τράπεζας για να τους πει ότι η δουλειά συνεχίζεται κανονικά παρά τις «εξαιρετικά δύσκολες» τελευταίες ημέρες. 

 «Η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως» έγραψε χαρακτηριστικά. 

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε», συμπλήρωσε ο νέος CEO και πρόσθεσε: «Από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αναλαμβάνει το ρόλο με «ταπεινότητα», «εμπειρία» και «εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

There was no email from the CEO to the bank clients.It’s been no more than 12 hours since Tim Mayopoulos was appointed CEO and we already have an email from him stating that the deposits will be available and aims to restore confidence and trust from their clients. pic.twitter.com/q3bWj8tygY

— Andres A. Franco (@Andres_AFranco) March 13, 2023

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Ο Τιμ πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος διαθέτει εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας. Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Επίσης, διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette.

Ο Μαγιόπουλος αναδείχθηκε στην πρώτη κατηγορία των «Legends in Law», στα Βραβεία Burton το 2007, ενώ το 2011, ονομάστηκε ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Lawdragon. Ο Μαγιόπουλος έλαβε, επίσης, το βραβείο επιλογής των εργαζομένων της Glassdoor ως Διευθύνων Σύμβουλος με την υψηλότερη βαθμολογία το 2017.

Ο Μαγιόπουλος ήταν παντρεμένος με την Amy Lefkof και έχουν δύο παιδιά.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό