16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Shirel Golan: Επέζησε από την επίθεση της Χαμάς, αλλά έβαλε τέλος στη ζωή της

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχει περάσει ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 και για μερικούς επιζώντες, τα τραύματα έμειναν ανεξίτηλα. Η Shirel Golan «έφυγε» ανήμερα των γενεθλίων της στα 22 της χρόνια. 

Η Shirel Golan ήταν ένα 22χρονο μόλις κορίτσι. Βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Ένα χρόνο μετά, και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων της, η κοπέλα έβαλε τέλος στη ζωή της στο διαμέρισμά της, αφού υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Οι πληγές απ’ όσα έζησε δε φαίνεται να επουλώθηκαν και τα τραύματα ίσως να έμειναν ανεξίτηλα στη ψυχή της.

Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη

Η Shirel Golan έβαλε τέλος στη ζωή της ανήμερα των γενεθλίων της

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Shirel Golan υπέφερε από μετατραυματικά συμπτώματα από τότε που κατάφερε να επιζήσει από την επίθεση, ενώ είχε νοσηλευτεί επίσης δύο φορές στο νοσοκομείο. Ο αδερφός της, Eyal, ανέφερε: «Είδα ότι είχε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως η απόσυρση και η απομάκρυνση από τους φίλους της. Της ζήτησα να φροντίσει τον εαυτό της. Είπε ότι δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από το κράτος».

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την JNF UK, με επικεφαλής στο Τελ Αβίβ τον Eylon Levy, πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Σιδηρών Σπαθιών και χορευτή Zumba.

Just heartbreaking beyond words 💔

Shirel Golan survived the Nova Party massacre on Oct 7th.

Today, she ended her life today in her apartment, on her 22nd birthday.

Word fail. Only tears and heartache.

May her beautiful memory and life always be a blessing! pic.twitter.com/8ptSOzebJ9

— Arsen Ostrovsky 🎗️ (@Ostrov_A) October 20, 2024

Η 22χρονη ήταν στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου 2023 μαζί με τον σύντροφό της και ήταν μεταξύ των χιλιάδων παρευρισκόμενων που έζησαν τη φρίκη της επίθεσης, αλλά ευτυχώς ανάμεσα σε όσους κατάφεραν να ξεφύγουν. Το ζευγάρι κρύφτηκε κάτω από έναν θάμνο για ώρες και γλίτωσε οριακά τον θάνατο όταν αρνήθηκε να ακολουθήσει 11 άλλους ανθρώπους σε ένα αυτοκίνητο, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είτε σκοτώθηκαν είτε κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς.

Διασώθηκαν λίγο αργότερα από αστυνομικό, ο οποίος τους οδήγησε σε ασφαλές μέρος με συνολικά 200 άτομα που επίσης επέζησαν.

Τις επόμενες εβδομάδες από την επίθεση, η Shirel Golan παρουσίασε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως απομόνωση, σύμφωνα με την οικογένειά της. Ο αδερφός της δήλωσε πως η μητέρα τους πήρε αναγκαστικά πρόωρη σύνταξη για να είναι δίπλα στην κόρη της, αλλά και ότι κανείς δεν την άφησε ποτέ μόνη της μέχρι και την τελευταία στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CSUaxMDMWZO/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό