12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Seat και PSA κατασκευάζουν αναπνευστήρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνονται στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και ανακοίνωσαν πως κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα η Seat ξεκίνησε να κατασκευάζει στο κεντρικό της εργοστάσιο, στο Μαρτορέλ της Ισπανίας, τους Protofy.XYZ μηχανικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιούν τους άξονες των κιβωτίων ταχυτήτων της αλλά και τα μοτέρ που χρησιμοποιεί η εταιρία στη κατασκευή των υαλοκαθαριστήρων των αυτοκινήτων της. Επίσης η Seat τυπώνει μέσω 3D εκτυπωτών τα γρανάζια που απαιτούνται για την κατασκευή των αναπνευστήρων.

Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο, με την Seat να αποστειρώνει με υπεριώδη ακτινοβολία κάθε αναπνευστήρα που κατασκευάζει.
Στη Γαλλία οι Air Liquide, Groupe PSA, Schneider Electric και Valeo ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάσουν 10.000 απλούς αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 50 ημέρες, ως απάντηση στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Μάη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό