21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Seat – Δεν θα λανσάρει ηλεκτρικό πριν το ‘26 για χάρη της Cupra

Ειδήσεις Ελλάδα

Seat και Cupra φαίνεται πως διαχωρίζουν τα target group τους σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ο καννιβαλισμός των πωλήσεων και ο εσωτερικός ανταγωνισμός ο οποίος δεν θα ωφελήσει καμία από τις δύο μάρκες. Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Seat, Wayne Griffith, η Seat δεν πρόκειται να λανσάρει κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο πριν το 2026, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην Cupra η οποία έχει προγραμματίσει τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για τα επόμενα δύο χρόνια – τα Tavascan και Terramar το 2024 και την έκδοση παραγωγής του UrbanRebel Concept το 2025. Αντιθέτως, η Seat θα εστιάσει στον τομέα της ηλεκτρικής μικρο-κινητικότητας έχοντας κάνει την αρχή με το Mό ηλεκτρικό scooter. Πάνω σε αυτή τη βάση σκοπεύει να χτίσει με την προσθήκη της τετράτροχης εκδοχής του Mό, που είδαμε για πρώτη φορά στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αλλά δεν προχώρησε ως project εξαιτίας της πανδημίας.

“Δεν μπορούμε να εξηλεκτρίσουμε και τις δύο μάρκες ταυτόχρονα.

Πιστεύω πως βγάζει νόημα η ιδέα ότι οι δύο μάρκες θα αλληλοσυμπληρώνονται καθώς δραστηριοποιούνται στην αγορά ταυτόχρονα, ειδικότερα σε αυτή την μεταβατική φάση.“

Δήλωσε ο Griffith. Να σημειώσουμε ότι αυτή η απόφαση έρχεται έπειτα από μία χρονιά-ρεκόρ για τη νεοσύστατη Cupra που κατάφερε να παραδώσει περισσότερα από 150.000 αυτοκίνητα το 2022 και αυτό την καθιστά μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες μάρκες παγκοσμίως. Ο Griffiths συμπλήρωσε ότι στόχος για την Cupra είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 500.000 αυτοκίνητα ετησίως ενώ θετικά είναι και τα πρώτα σημάδια όσον αφορά στην μέση τιμή πώλησης των αυτοκινήτων που πουλά καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 18-20% από το 2021, στο 2022. Ο δρόμος της ανάπτυξης δεν έχει φτάσει στο τέλος του για την Cupra όπως, αφού η ισπανική μάρκα έχοντας συστηθεί στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, αρχίζει να κοιτάει προς την μεριά της Β. Αμερικής, με τον Griffith να δηλώνει με νόημα πως “οι Αμερικάνοι θα λατρέψουν το design και τις επιδόσεις της Cupra”. Μπορεί αυτό να μην σημαίνει κάτι άμεσα, αλλά μάλλον αποτελεί εκδήλωση πρόθεσης για μία εταιρία που παρότι υπάρχει ως αυτόνομη ύπαρξη μόλις 5 χρόνια, έχει το θάρρος και το θράσος μίας παραδοσιακής δύναμης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό