12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Seaglider: Ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα για παράκτια ταξίδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Regent ανακοίνωσε ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα, το αποκαλούμενο «seaglider», για πτήσεις σε παράκτιες διαδρομές που διαχειρίζονται αερογραμμές, εταιρείες ferry και κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλήρως ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα συνδυάζει την ταχύτητα, άνεση και τα συστήματα πλοήγησης ενός αεροσκάφους με τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται ένα πλοίο. Όπως υποστηρίζεται, θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και φορτία σε απόσταση 290 χλμ, με ταχύτητα 290 χλμ/ ώρα, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες λιμενικές υποδομές.

Το seaglider, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του, μπορεί να λειτουργεί σε μια σειρά από διαφορετικά modes, επιτρέποντας ασφαλή λειτουργία σε διάφορα περιβάλλοντα. Όταν φύγει από ένα λιμάνι, αρχικά λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες (30- 70 χλμ ώρα) σαν ιπτάμενο δελφίνι. Όταν βγει στα ανοιχτά, απογειώνεται και κινείται σε ταχύτητες 70-290 χλμ ώρα) παραμένοντας σχετικά κοντά στην επιφάνεια του νερού. Η ασφάλεια πτήσης σε αυτά τα χαμηλά ύψη διασφαλίζεται χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης.

Παρόμοια με χόβερκραφτ, τα seagliders πετούν πάνω σε ένα «μαξιλάρι» αέρα που δημιουργείται ανάμεσα στα φτερά και το νερό. Το αεροδυναμικό πλεονέκτημα αυτού του «ground effect», σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση από μια ασφαλή προσθαλάσσωση, του δίνουν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια από ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Κούμπαν, ιδιοκτήτη των Dallas Mavericks και επενδυτή, η αποδοτικότητα των παράκτιων μεταφορών θα «εκατονταπλασιαζόταν» χάρη στη Regent. «Η ιδέα της μεταφοράς μεταξύ δύο παράκτιων σημείων προκαλεί πάντα στρες. Η Regent τα αλλάζει όλα αυτά και το κάνει γρήγορο και εύκολο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό