27.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Samsung Galaxy S25: Φήμες ότι θα χρησιμοποιεί και chipset MediaTek

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια φήμη από την Κορέα υποστηρίζει ότι η εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τσιπ MediaTek Dimensity για τη σειρά Galaxy S25 που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Ιανουάριο.

Kάνουν λόγο συγκεκριμένα για τσιπ MediaTek Dimensity (προφανώς το Dimensity 9400) μαζί με το Snapdragon 8 Gen 4 και το Exynos 2500 της Samsung. Έτσι, αν αυτή η φήμη βγει αληθινή, τότε θα μιλούσαμε για τρία διαφορετικά SoC διαθέσιμα στις αγορές.

Το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια κίνηση έχει να κάνει με τη συχνά φημολογούμενη αύξηση της τιμής της Qualcomm για το Snapdragon 8 Gen 4 σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο μεγάλες αποδόσεις του Exynos 2500. Αλλά πρόκειται για μια φήμη που δεν είναι τόσο σίγουρη.

Το Snapdragon 8 Gen 3 φημολογείται ότι κοστίζει περίπου $190-200, ενώ το 8 Gen 4 μπορεί να κοστίζει έως και $260 ανά μονάδα. Η απόδοση του Exynos 2500 είναι αυτή τη στιγμή περίπου στο 40%, αλλά χρειάζεται 60% για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Ωστόσο, η Samsung σχεδιάζει να το βελτιώσει μέχρι τον Αύγουστο.

Εάν οι αποδόσεις του Exynos παραμείνουν χαμηλές και λαμβάνοντας υπόψη πόσο ακριβό θα είναι το επόμενο τσιπ υψηλής ποιότητας της Qualcomm, μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει στη Samsung να προσθέσει τη MediaTek στο παιχνίδι ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μια τέτοια “απειλή” ως διαπραγματευτικό όπλο στις συζητήσεις με την Qualcomm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό