24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Samsung Galaxy S23 Ultra: Πόσο κοστίζουν τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Τo Samsung Galaxy S23 Ultra, το πιο πρόσφατο high-end premium smartphone της εταιρείας, κοστίζει από 1.199,99 $ για το μοντέλο με 8 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Παρά την τσουχτερή τιμή, ωστόσο, κατάφερε να γίνει το πέμπτο smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με μια ανάλυση λογαριασμού υλικού (BoM) που έγινε από την ερευνητική εταιρεία Counterpoint, το κόστος των εξαρτημάτων αντιπροσωπεύει το 39 τοις εκατό της τιμής του τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, το chipset και οι κυψέλες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, αντιπροσωπεύοντας το 35 τοις εκατό του συνολικού BOM. Η οθόνη είναι το δεύτερο πιο ακριβό μέρος, αντιπροσωπεύοντας το 18% του συνολικού BOM. Άλλα δαπανηρά εξαρτήματα περιλαμβάνουν την κάμερα (14%), τη μνήμη (11%) και το περίβλημα (8%).

Άλλα στοιχεία όπως το PCB, η αδιαβροχοποίηση, η δόνηση και οι επαγωγείς αντιπροσωπεύουν το 15 τοις εκατό του BOM.

Το κόστος BοM του Galaxy S23 Ultra εκτιμάται ότι είναι 469 $ αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το συνολικό κόστος παραγωγής του τηλεφώνου. Ένα BοM περιλαμβάνει απλώς τα υλικά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή ενός προϊόντος.

Δεν περιλαμβάνει τα άλλα κόστη που προκύπτουν κατά την παραγωγική επεξεργασία, όπως εργατικά, γενικά έξοδα, ποιοτικός έλεγχος, δοκιμές, συναρμολόγηση και λογισμικό.

Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από την Qualcomm, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοσμένου τσιπ Snapdragon 8 Gen 2, IC ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, IC διαχείρισης ενέργειας, ενισχυτές ισχύος RF, κωδικοποιητή ήχου, GPS, Wi-Fi + Bluetooth και πομποδέκτη Sub-6GHz, αντιπροσώπευαν το 34 τοις εκατό του BoM, ενώ τα εξαρτήματα της Samsung όπως το NAND flash, η οθόνη AMOLED και η κύρια και η μπροστινή κάμερα αποτελούν το 33 τοις εκατό του συνολικού BoM.

Συγκριτικά, το κόστος BοM για το iPhone 14 Pro Max της Apple με 128 GB αποθηκευτικού χώρου είναι 464 $. Πωλείται για 1.099 $, που σημαίνει ότι το 42 τοις εκατό της τιμής πώλησης μπορεί να αποδοθεί στα εξαρτήματα.

Το κόστος των εξαρτημάτων για το Google Pixel 7 Pro των 128 GB είναι 413 $, επομένως τα υλικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 45 τοις εκατό της συνολικής τιμής.

Με βάση αυτούς αποκλειστικά τους αριθμούς, φαίνεται ότι η Samsung έχει υψηλότερο περιθώριο από άλλους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone, αλλά, όπως ξεκαθαρίστηκε, αυτό δεν είναι καθοριστικό, καθώς το πραγματικό περιθώριο κέρδους δεν μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς να ληφθούν υπόψη όλα τα κόστη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό