16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Samsung Galaxy Quantum 2: Με δυνατότητες κρυπτογράφησης δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Samsung Galaxy Quantum 2 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κορεάτικη εταιρεία τηλεπικοινωνίας SK Telecom. Αυτό είναι το δεύτερο smartphone που παρουσιάζει η Samsung με ενσωματωμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης δεδομένων.

Το πρώτο δείγμα… γραφής της Samsung στην κρυπτογραφία δεδομένων ήταν το Samsung Galaxy A Quantum που παρουσιάστηκε πέρυσι στην κορεάτικη αγορά. Στην περίπτωση του Samsung Galaxy Quantum 2 τα πράγματα στον τομέα της ασφάλειας είναι περισσότερο εξελιγμένα, καθώς εδώ υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα quantum κρυπτογράφησης, όπως ονομάζεται.

Στο εσωτερικό του Samsung Galaxy Quantum 2 υπάρχει το ID Quantique chip, το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα quantum random number generator (QRNG), το μικρότερο της αγοράς. Με το chip αυτό μπορεί κανείς να μπει με μεγαλύτερη άνεση σε υπηρεσίες όπου απαιτείται μεγαλύτερη ασφάλεια. Το smartphone εκτιμάται ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επίθεσης από hackers, αφού δημιουργεί τυχαίους κωδικούς που δεν μπορούν να σπάσουν εύκολα.

Το Samsung Galaxy Quantum 2 δεν πρόκειται να βγει εκτός των κορεάτικων τειχών, όπου και θα ξεκινήσει να πωλείται στα τέλη Απριλίου. Είναι εφοδιασμένο με οθόνη OLED διαγωνίου 6.7 ιντσών, με συχνότητα ανανέωσης 120 Hz. Η κύρια κάμερα είναι στα 64 Megapixel και ο επεξεργαστής του είναι ο Qualcomm Snapdragon 855.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό