25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Renault Rafale – Και τετρακίνητη έκδοση με 300 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα του 2024 είναι το Renault Rafale. Eπί της ουσίας πρόκειται για την coupe έκδοση του Austral, με τη σχεδίαση του να είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Ωστόσο οι άνθρωποι της Γαλλικής εταιρίας φαίνεται πως φρόντισαν να μας εντυπωσιάσουν και με άλλα χαρακτηριστικά του νέου τους μοντέλου, πέρα από την αισθητική. Και αυτό το κατάφεραν με την παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, η οποία θα είναι τετρακίνητο και θα αποδίδει 300 ίππους.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα βασίζεται στην E-Tech εκδοχή του μοντέλου, θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 22KWh και η τετρακίνηση θα είναι εφικτή μέσω της τοποθέτησης ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας του εμπρός άξονα αποδίδει 68 PS και 205 Nm, ενώ ο δεύτερος, στον πίσω άξονα, 136 PS και 195 Nm. Παράλληλα υπάρχει ένας μικρότερος ηλεκτροκινητήρας, που παίζει το ρόλο γεννήτριας, αποδίδει 34 PS και 50 Nm, εκκινεί το θερμικό κινητήρα, ελέγχει τις αλλαγές σχέσεων στο αυτόματο κιβώτιο και βοηθά στη φόρτιση της μπαταρίας.

Οι μηχανικοί της Renault ισχυρίζονται πως η plug-in υβριδική έκδοση του Rafale θα μπορεί να διανύσει 100 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ θα έχει και εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε 6,4’’. Ο οδηγός  θα έχει στη διάθεσή του τρία οδηγικά προφίλ (Hybrid, Electric, E-save) και  θα μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας από τα paddles που θα βρίσκονται στο τιμόνι. Όσο για το σύστημα τετρακίνησης, μπορεί να στείλει τη ροπή στιγμιαία ακόμα και σε ποσοστό 100% στον εμπρός ή τον πίσω άξονα. Η συγκεκριμένη έκδοση του Renault Rafale θα είναι διαθέσιμη από το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό