20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Renault Espace – Νέα ολοκαίνουρια γενιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η Renault μας είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το Espace, το μακρινό 1983, όλοι είχαμε κάνει λόγο για μία μικρή επανάσταση στην αυτοκίνηση, καθώς ήταν το μοντέλο που επί της ουσίας μας σύστησε μία νέα, για τότε, κατηγορία, αυτή των πολυμορφικών οχημάτων. Τα χρόνια πέρασαν, οι ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών άλλαξαν άρδην και η κατηγορία των πολυμορφικών σχεδόν εξαφανίστηκε από την επέλαση των SUV και κροσσόβερ προτάσεων. Προφανώς αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το Espace, το οποίο πλέον στην έκτη του γενιά ανήκει εμφανώς στη κατηγορία των SUV προτάσεων της Renault.

Ωστόσο έχει διατηρήσει και κάποια από το πολυμορφικά του χαρακτηριστικά, καθώς για παράδειγμα οι εσωτερικοί του χώροι είναι πραγματικά μεγάλοι και αυτός είναι ο λόγος που διατίθεται τόσο σε πενταθέσια, όσο και σε επταθέσια έκδοση. Mε μήκος που βρίσκεται στα 4.72 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.74 μέτρα, μπορεί να μην δείχνει τεράστιο, οι σχεδιαστές του ωστόσο κατάφεραν να του προσδώσουν μία άκρως καλαίσθητη και εντυπωσιακή σχεδίαση, η οποία διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Austral, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από την κάθετη μάσκα, το καπό με τα έντονα «νεύρα», την κεκλιμένη γραμμή οροφής και την πίσω αεροτομή. Η απόσταση από το έδαφος είναι 18 εκατοστά ενώ πατά σε τροχούς 19 ή 20 ιντσών.

Παρά τις σχετικά μαζεμένες διαστάσεις, η Renault αναφέρει ότιο χώρος για τους επιβάτες αυξήθηκε, μέχρι την τρίτη σειρά καθισμάτων. Η πρόσβαση σεαυτή είναι εύκολη, καθώς η δεύτερη σειρά μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός κατά 26 εκατοστά, ενώ και οι πλάτες μπορούν να πέσουν. Στην πενταθέσια, βασική διάταξη, ο χώρος των αποσκευών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 777 λίτρα, ενώ αν πέσουν οι πλάτες, αυτός εκτοξεύεται στα 1818 λίτρα.  Αντίστοιχα, η επταθέσια έκδοσηέχει χώρο αποσκευών 159 λίτραμε την τρίτη σειρά καθισμάτων να βρίσκεται κανονικά στη θέση της.

Στο υπόλοιπο εσωτερικό, δεσπόζει το ζευγάρι οθονών OpenR, που αποτελείται από την οθόνη 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και την κάθετη οθόνη 12 ιντσών του συστήματος infotainment, που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο της κονσόλας. Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα η Renault ανακοίνωσε μόνο την E-Tech full hybrid έκδοση, που διατίθεται και στο Austral. Περιλαμβάνει τον ολοκαίνουριο τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων που αποδίδει 131 ίππους, ο οποίος συνοδεύεται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο βασικός αποδίδει 68 PS και 205 Nm και τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 2 kWh, ενώ ο δεύτερος λειτουργεί ως γεννήτρια για να θέτει σε λειτουργία τον βενζινοκινητήρα και έχει ισχύ 34 PS και ροπή 50 Nm. Η συνδυαζόμενη ισχύς είναι 200 ίπποι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό