24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Renault 4 και νέο Dacia στο Παρίσι!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήρθαν και πέρασαν. Οι παραολυμπιακοί διεξάγονται αυτές τις ημέρες όμως το Παρίσι θα παραμείνει πολυάσχολο και μέσα στον Οκτώβριο καθώς από τις 14 έως τις 20 του μήνα θα λάβει χώρα το μεγάλο, διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου όπου μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους τόσο το ολοκαίνουριο Renault 4 όσο και ένα νέο, compact μοντέλο της Dacia.
Το πρώτο έκανε πρεμιέρα ως concept πριν από 2 χρόνια περίπου όταν η Renault παρουσίασε το 4ever Trophy Concept. Ένα πρωτότυπο που ως τέτοιο δεν δίσταζε να είναι προκλητικό και υπερβολικό σε κάθε έκφανση του αλλά ταυτόχρονα, ένα πρωτότυπο που αν το έβλεπες γι’ αυτό που είναι και όχι αυτό που θέλει να δείξει, αποκάλυπτε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, ρετρο-μοντέρνο crossover μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το 4ever Trophy Concept είχε μήκος 4.16 μέτρα που σημαίνει ότι εντάσσεται στην κατηγορία των B-SUV και θα λειτουργήσει ως το αμιγώς ηλεκτρικό αντίστοιχο του Captur προσφέροντας (αν χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά με το concept) 136 ίππους και μία μπαταρία 42 kWh που θα του επιτρέπουν να ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα και να διανύει έως 402 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ίδια η Renault χαρακτηρίζει το επερχόμενο R4 ως “τον ελβετικό σουγιά” του B-segment και αυτό σημαίνει ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. Παράλληλα, η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει στο Παρίσι και ένα νέο concept που στόχο θα έχει να λειτουργήσει ως ενσάρκωση του μέλλοντος της Renault όσον αφορά στην βιωσιμότητα και την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αν και αυτό μένει να δούμε τη μορφή που θα πάρει.

Ένα ακόμα μέλος του ομίλου όμως έχει σημαντικά νέα για εμάς καθώς η Dacia σκοπεύει να αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο στο C-segment. Ένα μοντέλο που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την έκδοση παραγωγή του Bigster, το οποίο παρουσιάστηκε ως concept στις αρχές του 2021 και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά πιθανότατα εντός του πρώτου μισού του 2025. Ο κατασκοπευτικός φακός έχει συλλάβει πολλάκις το νέο μοντέλο της ρουμάνικης εταιρίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών του και παρότι δεν ονομάζεται από την Dacia στην ανακοίνωση της, υποθέτουμε με μεγάλη δόση ασφάλειας ότι αναφέρεται σε αυτό. Από το… πάρτι δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η Alpine που δήλωσε ότι θα φέρει στο Παρίσι ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό show car που αποτελεί ένα είδος προάγγελου για το επόμενο μέλος του “Dream Garage” της, ούτε η Mobilize που θα αποκαλύψει το Bento και το Duo με το πρώτο να είναι ένα όχημα μικρο-κινητικότητας για αστικά περιβάλλοντα και το δεύτερο ένα ηλεκτρικό τετράτροχο που δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό