33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Red Bull RB19 – Με στόχο την διατήρηση των σκήπτρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη Νέα Υόρκη επέλεξε η Red Bull Racing για την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της και η απόφαση της αγγλικής ομάδας να οργανώσει το event τόσο μακριά από το σπίτι της δεν προκαλεί έκπληξη. Με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Ford από το 2026 και τις Η.Π.Α. να φιλοξενούν όχι δύο πλέον, αλλά τρία grand prix, ήταν λογικό για την Red Bull να θέλει να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της RB19 στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με τον επικεφαλής της, Christian Horner, να ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή με τους δύο οδηγούς του, Max Verstappen και Sergio Perez καθώς και την…ρεζέρβα τους, Daniel Ricciardo.

Ο στόχος για την Red Bull RB19 είναι τρομερά απλός: διατήρηση των κεκτημένων. Η περασμένη χρονιά ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη καθώς αφού λύθηκαν τα προβλήματα αξιοπιστίας που λογικά παρουσίαζε το μονοθέσιο όντας το πρώτο με τους νέους κανονισμούς, η ομάδα πανηγύρισε 17 νίκες οι 15 εκ των οποίων ήρθαν από τον Verstappen. Κάπως έτσι οι δύο… κούπες της περσινής σεζόν κατέληξαν στην τροπαιοθήκη της Red Bull οπότε είναι λογικό για την RB19 να μην συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο. Γνωρίζουν όμως ότι δύσκολα θα είναι εξίσου εύκολο.

“Θα είναι μία φανταστική σεζόν. Οι αντίπαλοι μας σίγουρα δεν έμειναν στάσιμη. Περιμένουμε από την Ferrari να είναι ανταγωνιστική, η Mercedes θα είναι εκεί και υπάρχουν άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο.”

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Horner, συμπληρώνοντας η χρονιά μπορεί να ξεκινά σε δύο εβδομάδες με το test στο Bahrain, αλλά περιλαμβάνει 23 αγώνες οπότε η όποια ταχύτητα, θα πρέπει να συνδυαστεί και με διάρκεια για να έχει αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Red Bull Racing έχει know-how στην κατάκτηση πρωταθλημάτων και πως ο Max Verstappen διψάει για νίκες. Όσο για το νέο μονοθέσιο; Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος στον κόσμο που να πιστεύει ότι θα αλλάξει το παραμικρό είτε στα χρώματα, είτε στο design της livery. Η Red Bull ακολουθεί τακτική “αυτήν ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε” οπότε αφού οι χορηγοί έμειναν ίδιοι, τα χρώματα ή το design δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν. Το μονοθέσιο και όποιες εξελίξεις θα ενσωματωθούν σε αυτό θα αποκαλυφθεί στο test και μία εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στις 5 Μαρτίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό