13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Range Rover Velar – Αναβαθμισμένο στα σημεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Νέο Range Rover Velar αποτελεί γνήσια έκφραση  της σύγχρονης πολυτέλειας, διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την γνώριμη φινέτσα ενός μοντέλου Range Rover και μια εντυπωσιακή, καθαρή και λιτή νέα σχεδίαση.  Μια νέα μάσκα συνδυάζεται με τη χαρακτηριστική ‘αιωρούμενη’ οροφή, την ενιαία μεσαία γραμμή και τις χωνευτές πτυσσόμενες χειρολαβές θυρών που αποτελούν συστατικά της πιο ελκυστικής οικογένειας πολυτελών SUV στον κόσμο. Οι νέοι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς Pixel LED9 χαρίζουν μία τεχνική (high-tech) εμφάνιση που θυμίζει κόσμημα και βελτιστοποιημένη ορατότητα, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται από έναν νέο πίσω προφυλακτήρα στο χαμηλότερο τμήμα του και σκούρες πινελιές. Το Range Rover Velar πρωτοστάτησε στην μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας Range Rover και προάγει αυτή την προσέγγιση σε νέα επίπεδα στο εσωτερικό. Η νέα, αιωρούμενη, κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11.4” είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας άμεσο και διαισθητικό έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών του οχήματος.

Το μεσαίο πολυτελές SUV διαθέτει μία πλήρη σουίτα τεχνολογιών που προάγει την άνεση και την ευεξία των επιβατών, καθιστώντας το ακόμα πιο επιθυμητό. Το Range Rover Velar προσφέρει επίσης την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του όσον αφορά στο θόρυβο από το δρόμο*, χάρη στις βελτιωμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού συστήματος Active Road Noise Cancellation. Το plug-in υβριδικό Velar είναι πιο ικανό και ευέλικτο από ποτέ, με μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 64km10 χάρη στην επανασχεδιασμένη μονάδα της μπαταρίας, ενώ η γκάμα υπερσύγχρονων κινητήρων βενζίνης και diesel περιλαμβάνει ήπια υβριδική τεχνολογία για αξιόπιστη, προσεγμένη λειτουργία και αποδοτικότητα καυσίμου. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εκδόσεων Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography.

Μέσα στην καμπίνα, το τολμηρό, κομψό εσωτερικό του Range Rover Velar είναι ακόμα πιο λιτό, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και νέα υλικά. Η πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro της Range Rover αποτελεί το επίκεντρο. Μία ενιαία διεπαφή με ‘αιωρούμενη’ κυρτή γυάλινη οθόνη 11,4 ιντσών, είναι εργονομικά τοποθετημένη πιο ψηλά και σε θέση για ευκολότερη πρόσβαση, ώστε να ελαχιστοποιούνται τόσο η διάσπαση της προσοχής του οδηγού όσο και οι αντανακλάσεις.

‘Εξηλεκτρισμένες’ επιδόσεις και ικανότητες

Το Νέο Range Rover Velar διατίθεται με συστήματα κίνησης που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, μεταξύ των οποίων το plug-in υβριδικό P400e. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium, οι οποίοι διακρίνονται για την ομαλή λειτουργία τους και υιοθετούν τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) που ενισχύει την αποδοτικότητα καυσίμου και τις επιδόσεις. Η οδηγική άνεση και η φινέτσα στον τρόπο που κινείται, στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της οικογένειας Range Rover, εξασφαλίζονται στο Range Rover Velar με προηγμένες ρυθμίσεις του πλαισίου και της ανάρτησής του. Η προαιρετική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση προσφέρει άνεση στην κίνηση, διατηρώντας τον έλεγχο σε πιο τραχείς δρόμους, ενώ εξομαλύνει τις ανωμαλίες με το Adaptive Dynamics, ένα προηγμένο σύστημα πλαισίου που μεταβάλλει συνεχώς τις δυνάμεις απόσβεσης σε κάθε τροχό.

Η τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium διατίθεται με τεχνολογία 48-volt MHEV για βελτιωμένη απόδοση και παροχή ισχύος, χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια/μίζα με ιμάντα (BiSG) για την ανάκτηση ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά την επιβράδυνση. Αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt που βρίσκεται κάτω από τον πίσω χώρο φόρτωσης. Η ενέργεια μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για υποστήριξη της επιτάχυνσης, ενώ προσφέρει επίσης μια βελτιστοποιημένη και πιο άμεση σε απόκριση λειτουργία του συστήματος start-stop. Ο straight-six βενζινοκινητήρας Ingenium 3,0 λίτρων διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η P340 αποδίδει ισχύ 340PS και ροπή 480Nm, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,3 δευτ. Από την άλλη, η ισχυρότερη έκδοση P400 αποδίδει 400PS και ροπή 550Nm, με την επιτάχυνση 0-100km/h να ολοκληρώνεται σε 5,5 δευτ. με εκπομπές CO2 από 219g/km.

Ο straight-six D300 diesel κινητήρας 3,0 λίτρων αποδίδει 300PS και ροπή 650Nm προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας διαθέτει  δύο τούρμπο με σειριακή διάταξη και ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, με εκπομπές CO2 από 188g/km και κατανάλωση καυσίμου 7,2l/100km. Ο τετρακύλινδρος D200 Ingenium diesel 2,0 λίτρων, αποδίδει 204PS με εκπομπές CO2 από 168g/km και κατανάλωση καυσίμου έως και 6,4l/100km.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό