19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Rally Dakar 2022: Νικητές οι Al-Attiyah και Sunderland

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 44ο Rally Dakar ολοκληρώθηκε με τον Nasser Al-Attiyah μετά από 12 ημέρες και περισσότερα από 8.150 χλμ να πανηγυρίζει την 4η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα αντοχής. Εκτός από το φετινό, ο Καταριανός οδηγός έχει κερδίσει το Rally Dakar το 2011, το 2015 και το 2019, ενώ πέρυσι είχε τερματίσει στη 2η θέση.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastien Loeb (+27:46 λεπτά πίσω από τον Al-Attiyah), ενώ στη τρίτη ο Yazeed al Rajhi (+1 ώρα, 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Al-Attiyah).

Στις μοτοσυκλέτες o Sam Sunderland πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Dakar μετά από αυτή του 2017. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Pablo Quintanilla (+3:27 λεπτά) και στη τρίτη ο Matthias Walkner (+6:47 λεπτά)
Στα Quad νικητής ήταν ο Alexandre Giroud, στα φορτηγά όπως πέρυσι έτσι και φέτος κέρδισαν οι Dmitry Sotnikov, Ruslan Akhmadeev και Ilgiz Akhmetzianov, στα SSV νικητές ήταν οι Austin Jones και Gustavo Gugelmin και στη κατηγορία Original by Motul στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Arunas Gelazninkas, νικητής και το 2021.

Στη κατηγορία Light Prototype κέρδισαν οι Francisco Lopez Contardo και Juan Pablo Latrach Vinagre, στην Open κέρδισαν οι Gerard Tramoni και Dominique Totain, ενώ στη κατηγορία Classic νικητές αναδείχθηκαν οι Serge Mogno και Florent Drulhon.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό