18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Rally Dakar: Ο ιδιοκτήτης της Rebellion πήρε το αγωνιστικό του teammate του, μετά την φωτιά που πήρε

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον ερχομό του νέου έτους ξεκίνησε και επίσημα το Dakar Rally του 2022, το οποίο όμως μας προσέφερε μια πολύ όμορφη και συνάμα ανθρώπινη στιγμή πριν καν ξεκινήσει.
Πιο συγκεκριμένα, στο -10,7 χλμ.- shakedown του αγώνα, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, ο Alexander Pesci είδε το αγωνιστικό DXX πρωτότυπο της Rebelliοn Racing το οποίο οδηγούσε, να τυλίγεται στις φλόγες και να καταστρέφεται ολοσχερώς.

O Pesci είναι ιδιοκτήτης της Rebellion Racing, μια από τις πιο επιτυχημένες ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες στο παγκόσμιο motorsport, με κύρια δραστηριότητα της στο WEC, όπου μετρά αρκετές νίκες και τίτλους, αλλά όχι μόνο. Αυτό θα ήταν το τρίτο συνεχόμενο Rally Dakar για τον -γεννημένο στις 22 Φεβρουαρίου του 1967- Ελβετό, με τον καλύτερο τερματισμό του Pesci στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στον αγώνα να ήταν η 43η θέση του 2019, καθώς πέρσι εγκατέλειψε.

H Rebellion είχε ετοιμάσει δύο πρωτότυπα DXX, τα οποία βασίζονται στο Peugeot 3008 DKR που πρωταγωνίστησε στον αγώνα τις προηγούμενες χρονιές. Το δεύτερο αγωνιστικό της ομάδας θα το οδηγούσε ο Romain Dumas, με τον τελευταίο να είναι εργοστασιακός οδηγός της Porsche.
Σε μια κίνηση απίστευτης αυταπάρνησης, ο 44χρονος Γάλλος αποφάσισε να παραχωρήσει το αγωνιστικό του στον Pesci, αφήνοντας τον εαυτό του εκτός αγώνα. Και εδώ ξεκινάει μια άλλη ιστορία, καθώς ο Nasser Al Attiyah ενημερώθηκε από τον Dumas για τις εξελίξεις και αποφάσισε να παραχωρήσει το αγωνιστικό Toyota Hilux προηγούμενης γενιάς -που πρόσθεσε πρόσφατα στη συλλογή του- στον Γάλλο, προκειμένου ο τελευταίος να συμμετάσχει στον αγώνα κανονικά.

Σε δηλώσεις του, ο Dumas είπε χαρακτηριστικά:
Δυστυχώς, μετά το πρόβλημα που είχαμε με το αυτοκίνητο, το #251, αποφάσισα να του δώσω το αυτοκίνητό μου γιατί ο Alexander δεν τερμάτισε πέρυσι. Έτσι γι’ αυτόν ήταν πολύ σημαντικό να αγωνιστεί ξανά και να προσπαθήσει να δει τον τερματισμό. Στο τέλος αυτός είναι η Rebellion, αυτή είναι η μάρκα [για την οποία αγωνίζομαι], οπότε είπα, “εντάξει, σου δίνω το δικό μου αυτοκίνητο”.
Και έτσι, αποφάσισα να μην οδηγήσω. Αλλά μετά, το πρωί της Πέμπτης στο πρωινό μου με τον Nasser Al-Attiyah, μου έκανε γνωστό ότι έχει ένα αυτοκίνητο, το οποίο αγόρασε για το μουσείο του. Διαπιστώσαμε ότι αυτό το αυτοκίνητο ήταν 11 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο από εδώ [στη Ντόχα], οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας στείλαμε κάποιον εκεί για να φέρει το αυτοκίνητο τη νύχτα. Το αυτοκίνητο ήρθε σήμερα το πρωί (σ.σ. Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου).
Αυτό που έκανε ο Nasser είναι απίστευτο, όπως και η ομάδα του. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν καλύτερα, να του βάλουμε τα αυτοκόλλητα, να προσαρμόσουμε τη θέση οδήγησης. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ το αυτοκίνητο. Τώρα η ομάδα της Toyota είναι εδώ για να μας βοηθήσει λίγο γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτα για το αυτοκίνητο. Επομένως, θα προσπαθήσουμε να μην τους απασχολήσουμε για πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να πάρουμε κάποιες συμβουλές.

Για την ιστορία, ο Nasser Al Attiyah κέρδισε τη σημερινή Prologue ειδική, η οποία έχει και τον χαρακτήρα κατατακτηρίων και έτσι θα ξεκινήσει πρώτος την αυριανή ημέρα, όπου ξεκινά η δράση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό