16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Rally Acropolis στο WRC και το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου συμβουλίου της FIA, που διεξήχθη χθες, 8 Ιουλίου, στο Μόντε Κάρλο, επισφραγίστηκε η διεξαγωγή του Rally Acropolis και για το 2022, μιας και ο αγώνας βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι του WRC.
Παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Jean Todt, ανακοινώθηκαν οι εννέα επιβεβαιωμένοι γύροι του πρωταθλήματος για το 2022, με γνώμονα τη διευκόλυνση των διοργανωτών τους στον προγραμματισμό τους.

Καθώς είναι αρκετά νωρίς για να οριστικοποιηθούν οι θέσεις και οι ημερομηνίες των αγώνων στο ημερολόγιο, η FIA αποφάσισε σχετικά μόνο για τους δύο πρώτους γύρους του θεσμού, που είναι τα Rally Μόντε Κάρλο (23 Ιανουαρίου 2022) και Σουηδίας (27 Φεβρουαρίου 2022), επιλέγοντας να οριστικοποιήσει σε δεύτερο χρόνο τις ημερομηνίες για τους αγώνες της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Κένυας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, της Εσθονίας, και Rally Ακρόπολις. Επίσης, αργότερα μέσα στη χρονιά θα γίνει γνωστό ποιες θα είναι οι τέσσερις χώρες που επίσης θα ενταχθούν στο καλεντάρι.
Μιλώντας σχετικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε:
Το Rally Ακρόπολις αποτελεί εθνική υπόθεση και φιλοδοξούμε να αποτελέσει την καρδιά της εκ νέου ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του Rally, άλλωστε, σχεδιάζουμε σημαντικές παράλληλες δράσεις για τους φιλάθλους, αλλά και την οδική ασφάλεια, στην οποία επενδύουμε.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα διοργανώσουμε το καλύτερο Rally Ακρόπολις όλων των εποχών, διαφημίζοντας έτσι την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εθνικό μας αγώνα στο καλαντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally και τα επόμενα χρόνια, μετά το 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό