29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

PwC: Προσλήψεις και κοινωνικό μέρισμα στο επίκεντρο του Απολογισμoύ Βιωσιμότητας 

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τρίτο της Απολογισμό Βιωσιμότητας που αφορά στα οικονομικά έτη 2018 και 2019 και έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI δημοσίευσε η PwC Ελλάδας.

Η στρατηγική της PwC Ελλάδας για την Εταιρική Υπευθυνότητα εστιάζει σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα: Η PwC δεσμεύεται για την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας την ηθική, τη διαφάνεια και ασφάλεια σε όλο το εύρος των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας μέσω της καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που για τα 2018 και 2019, ανήλθαν σε 87.727.686 ευρώ και 91.370.738 ευρώ αντίστοιχα.

Σημαντική είναι η συμβολή της και στην αγορά εργασίας αφού στο εξεταζόμενο διάστημα αύξησε το προσωπικό της από 1.057 το 2018 σε 1.172 άτομα. Αντιστοίχως, προχώρησε σε 266 και 285 προσλήψεις για τη στελέχωση των γραφείων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ανθρώπινο δυναμικό και εργασιακό περιβάλλον: Η PwC επιδιώκει να παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών στους ανθρώπους της και επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους. Επιπλέον, εντείνει τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει πετύχει την ίση κατανομή φύλων με ποσοστό 52% γυναίκες και 48% άντρες. Ανάλογη είναι η κατανομή και στις προαγωγές με ποσοστά 50% – 50%. 

Υποστήριξη της κοινωνίας: Παγκόσμιος στόχος μέχρι το 2022, αποτελεί η επένδυση στην ανάπτυξη 15 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνεργάζονται με μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το νέο ψηφιακό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ελλάδα και με όχημα τους εθελοντές εργαζομένους της, η PwC φέρνει κοντά επιχειρήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς, στηρίζει νεοφυείς και κοινωνικές επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια και ΜΚΟ. Μέσα σε τρία χρόνια οι εργαζόμενοι της αφιέρωσαν περισσότερες από 12.000 ώρες εθελοντισμού ενώ κατά τα έτη 2018-2019 η εταιρεία υποστήριξε 19 ΜΚΟ, 340 μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις και πάνω από 1,000 άτομα με εκπαιδεύσεις και επαγγελματικές συμβουλές.

 

Περιβαλλοντική διαχείριση: Κεντρικό άξονα στρατηγικής για την Εταιρική Υπευθυνότητα της PwC αποτελεί η αποτύπωση και η περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς και η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των εργαζομένων της σε υπεύθυνες περιβαλλοντικές πρακτικές. 

Η Αλεξάνδρα Κλήμη, Eπικεφαλής Human Capital & Corporate Responsibility της PwC Ελλάδας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα της PwC έχει διάρκεια και θέτει στο επίκεντρο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Από την πλευρά της η Βίβιαν Τσαμαδού, Senior Manager Corporate Responsibility, σχολίασε ότι η υφιστάμενη κρίση αναδεικνύει τη σημαντικότητα των αξόνων δράσης που έχουν επιλεγεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό