29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Prorata για το debate ΠΑΣΟΚ: Με σχέδιο ο Ανδρουλάκης, ηγετική η Διαμαντοπούλου, «φρέσκος» ο Δούκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια άκρως ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση (της PRORATA για την τηλεόραση του ATTICA) βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι μια αποκαλυπτική «ακτινογραφία» του πώς είδε η κοινή γνώμη την εμφάνιση των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο προχθεσινό (24/9) ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PRORATA που παρουσίασε το ATTICA TV, οι πολίτες που είδαν την τηλεμαχία θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να διαθέτει το πιο ευκρινές σχέδιο για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου εμφανίζεται ως η υποψήφια που δείχνει τις καλύτερες ηγετικές ικανότητες, ενώ ο Χάρης Δούκας κερδίζει στα… σημεία του συνυποψηφίους του όσον αφορά τις προτάσεις με τις πιο καινοτόμες και φρέσκες ιδέες.

Επίσης, οι ερωτηθέντες στην εν λόγω έρευνα, θεωρούν πιο ειλικρινή στις απαντήσεις που έδωσε τον Παύλο Γερουλάνο, εκτιμούν ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου δυσκολεύτηκε να παραμείνει ψύχραιμη, εν αντιθέσει με τον Μιχάλη Κατρίνη που θεωρούν ότι υπήρξε ο περισσότερο ψύχραιμος από τους έξι υποψηφίους τη βραδιά της τηλεμαχίας.

Όσον αφορά τη σύνθεση του ακροατηρίου του debate, το 63% των πολιτών που ερωτήθηκαν για τις ανάγκες της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, δήλωσαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, 14% Νέα Δημοκρατία, 7% ΣΥΡΙΖΑ, 3% Νέα Αριστερά και 6% άλλα κόμματα. 

Ακολουθούν αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα με τις τυχόν προτιμήσεις σας, ποιος υποψήφιος έδειξε ότι έχει καλύτερες ηγετικές ικανότητας συγκριτικά με τους υπόλοιπους;», η Άννα Διαμαντοπούλου προηγείται με 26% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25%, ο Χάρης Δούκας με 18%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 10% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2%.

Αναφορικά με το «ποιος υποψήφιος δυσκολεύτηκε περισσότερο να παραμείνει ψύχραιμος κατά τη διάρκεια του debate», η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι στην πρώτη θέση με 31%, ο Χάρης Δούκας με 30% στη δεύτερη θέση και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 22%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 9%, ο Παύλος Γερουλάνος με 3% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 3%.

Ως προς το «ποιος υποψήφιος σας φάνηκε πιο αυθεντικός και ειλικρινής στις απαντήσεις του», 30% των ερωτηθέντων απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος, 24% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 17% ο Χάρης Δούκας, 14% η Άννα Διαμαντοπούλου, 8% ο Μιχάλης Κατρίνης και 6% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερώτηση «ποιος υποψήφιος είχε το πιο ξεκάθαρο σχέδιο για τη στρατηγική του κόμματος στις επόμενες εκλογές», ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι στην πρώτη θέση με 28% και ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 21% και ο Παύλος Γερουλάνος με 20%. Ο Χάρης Δούκας έχει 18%, ο Μιχάλης Κατρίνης 8% και η Νάντια Γιαννακοπουλου 2%.

Τέλος, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να πάρουν θέση και στο ερώτημα «ποιος υποψήφιος πρότεινε τις πιο καινοτόμες και φρέσκες ιδέες». Εδώ, ο Χάρης Δούκας προηγείται με βραχεία κεφαλή (25%) και ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος (25%) και Άννα Διαμαντοπούλου (23%). Παρακάτω βρίσκεται το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη (14%), της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Μιχάλη Κατρίνη (αμφότεροι με 3%).

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό