18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Pre-Valentine: 10 μανικιούρ για να μπεις από τώρα σε αγαπησιάρικο mood

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε λιγότερο από 2 εβδομάδες είναι η γιορτή των ερωτευμένων και αν είσαι fan σίγουρα θα σε ενδιαφέρει και ένα αντίστοιχο nail art.

Ο μήνας των ερωτευμένων κατέφθασε και αν είσαι full in love αλλά και από εκείνα τα κορίτσια που λατρεύουν τον Άγιο Βαλεντίνο, είμαι σίγουρη πως όσο πλησιάζει η 14η Φεβρουαρίου θα ουρλιάζεις όλο και περισσότερο. Οκ, το δέχομαι!

Η αλήθεια είναι ότι εγώ σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο, δεν έχω γιορτάσει ποτέ ακόμα και όταν ήμουν σε σχέση και δεν νομίζω να με συγκινήσει και ποτέ αυτή η γιορτή. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι μπορεί κάπως να σε γοητεύει και για αυτό σκέφτηκα σήμερα να κάνουμε κάτι μικρό, αλλά διακριτικό που να αφορά τη Saint Valentine’s Day. Να δούμε νύχια.

Το αγαπημένο μανικιούρ της Τόνιας Σωτηροπούλου είναι και το πιο minimal nail trend της σεζόν

Τα πιο chic μανικιούρ σε… αγαπησιάρικο mood

Και όταν λέμε νύχια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εννοούμε σίγουρα μανικιούρ που έχουν- είτε σε bold είτε σε πιο διακριτική εκδοχή- καρδούλες. Όχι απαραίτητα κόκκινες, αλλά και σε άλλο χρώμα.

Στην παρακάτω gallery, λοιπόν, θα δεις 10 super chic μανικιούρ που θα σε βάλουν από τώρα σε Saint Valentine’s mood. Και στα οποία, βέβαια, συνδυάζονται διάφορες τάσεις, όπως το γαλλικό nail art, το Russian manicure, αλλά και τα abstract nails.

Εσύ ξέρεις για τον θρύλο του Αγίου Βαλεντίνου;

Και αφού πήρες μια πρώτη γεύση από Saint Valentine’s Nails, ήρθε η ώρα να μάθεις για το «πέπλο» μυστηρίου που καλύπτει τη γιορτή των ερωτευμένων. Αυτό που είναι γνωστό σε όλους, λοιπόν, είναι πως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου -όπως την ξέρουμε- περιέχει υπολείμματα τόσο της χριστιανικής όσο και της αρχαίας ρωμαϊκής παράδοσης.

Η Καθολική Εκκλησία αναγνωρίζει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς αγίους με το όνομα Βαλεντίνος, που όλοι τους μαρτύρησαν. Ένας θρύλος υποστηρίζει ότι ο Βαλεντίνος ήταν ιερέας που υπηρέτησε τον τρίτο αιώνα στη Ρώμη. Όταν ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ αποφάσισε ότι οι άγαμοι άνδρες γίνονταν καλύτεροι στρατιώτες από εκείνους που είχαν γυναίκες και οικογένειες, απαγόρευσε τον γάμο για τους νέους εραστές. Ο Βαλεντίνος, συνειδητοποιώντας την αδικία του διατάγματος, αψήφησε τον Κλαύδιο και συνέχισε να κάνει κρυφά γάμους για νέους άνδρες. Όταν, βέβαια, ανακαλύφθηκαν οι ενέργειες του Βαλεντίνου, ο Κλαύδιος διέταξε να τον θανατώσουν.

Άλλοι πάλι επιμένουν ότι ο Άγιος Βαλεντίνος του Terni (πόλης της Ιταλίας) ήταν επίσκοπος, και αποκεφαλίστηκε κι αυτός από τον Κλαύδιο Β’ έξω από τη Ρώμη. Άλλες ιστορίες αναφέρουν ότι ο Βαλεντίνος μπορεί να σκοτώθηκε, επειδή προσπάθησε να βοηθήσει τους Χριστιανούς να ξεφύγουν από τις σκληρές ρωμαϊκές φυλακές, όπου συχνά ξυλοκοπούνταν και βασανίζονταν.

Οι θρύλοι και οι μύθοι δεν τελειώνουν εδώ! Σύμφωνα με έναν μύθο, ένας φυλακισμένος Βαλεντίνος έστειλε στην πραγματικότητα τον πρώτο «βαλεντίνο» (aka ερωτικό «δώρο» της εποχής), αφού ερωτεύτηκε μια νεαρή κοπέλα —πιθανώς την κόρη του δεσμοφύλακά του— που τον επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. Πριν από τον θάνατό του, λέγεται ότι της έγραψε ένα γράμμα με την υπογραφή «From your Valentine», μια έκφραση που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Αν και η αλήθεια πίσω από τους θρύλους του Αγίου Βαλεντίνου είναι θολή, όλες οι ιστορίες υπογραμμίζουν την έκκλησή του ως μια συμπαθητική, ηρωική και – το πιο σημαντικό – ρομαντική φιγούρα. Μέχρι τον Μεσαίωνα, ίσως χάρη σε αυτήν τη φήμη, ο Βαλεντίνος θεωρείτο ένας από τους πιο δημοφιλείς Αγίους στην Αγγλία και τη Γαλλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό